ISU Arad: Bilanţul activităţii pe luna februarie

Publicat de actualitati-arad in 14 Mar, 2016 | Parerea ta

comunicat presaÎn luna februarie a anului 2015 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad a gestionat 493 situaţii de urgenţă iar Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă 148. Un număr de 11 situaţii de urgenţă au fost gestionate în cooperare.

Au fost executate 34 misiuni de stingere a incendiilor, 3 misiuni pirotehnice, 4 intervenţii pentru descarcerarea, 12 pentru asistenţa persoanelor şi 8 alte situaţii de urgenţă. Modulele SMURD au gestionat 432 cazuri, iar echipajele SMURD ale SVSU Nădlac şi Vinga 138 cazuri. Au fost asistate 560 persoane.

Centrul Operaţional Judeţean şi dispeceratele subunităţilor au monitorizat un număr de 261 transporturi periculoase.

Activităţile desfăşurate de cadrele Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă V. Goldiş Arad pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă în luna februarie 2016:

Controale: 125 (din care 22 controale inopinate)

Nereguli constatate pe timpul controalelor: 290 (244 securitate la incendiu şi 46 protecţie civilă) din care 24 soluţionate pe timpul controlului (23 în domeniul securităţii la incendiu, 1 de protecţie civilă)

Sancţiuni aplicate: din cele 290 nereguli constatate au fost sancţionate 248 nereguli astfel:

avertismente: 201 (163 securitate la incendiu şi 36 protecţie civilă)

amenzi: 47 în cuantum de 88.555 lei

Pe timpul controalelor inopinate, din totalul neregulilor, 45 nereguli au fost constatare şi sancţionate şi 4 nereguli au fost soluţionate; au fost aplicate 29 avertismente, 16 amenzi de 17400 lei.

Principalele nereguli sancţionate sunt:

neasigurarea utilizării, verificării, întreţinerii şi reparării mijloacelor de apărare împotriva incendiilor cu personal atestat, conform instrucţiunilor furnizate de proiectant;

nesolicitarea şi neobţinerea de către persoanele fizice ori juridice care finanţează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente, ori, după caz, de către beneficiarul investiţiei a avizelor şi/sau autorizaţiilor de securitate la incendiu;

exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii.

Alte acţiuni şi activităţi de informare preventivă desfăşurate în luna februarie:

1 Instructaj de pregătire cu conducători unităţilor sanitare

1 Convocare şefii SPSU

1 Instructaj de pregătire cu conducători unităţilor de învăţământ

1 Instructaj inspectorii de protecţie civilă şi personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă

Exerciţii de alarmare – evacuare în unităţile de învăţământ – 5: Şcoala Gimnazială Gheorghe Popovici Apateu, Şcoala Gimnazială Chisindia, Şcoala Gimnazială Secusigiu, Liceul Tehnologic Ion Creangă Curtici;

Lecţii deschise de informare preventivă în unităţile de învăţământ – 3: Şcoala Gimnazială Pleşcuţa, Şcoala Gimnazială Buteni, Liceul tehnologic Ion Creangă Curtici,

Promovarea campaniilor naţionale „RISC”, „FOC”, „Nu tremur la cutremur”;

Porţi deschise la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad cu ocazia „Zilei Protecţiei Civile în România”

O categorie importantă de pregătire a fost aceea prin exerciţii, astfel în februarie2016 au fost desfăşurate după cum urmează:

7 – Exerciţii de alarmare a SVSU la Apateu, Chisindia, Pleşcuţa, Buteni, Olari, Secusigiu, Curtici;

1 – Exerciţiu de alarmare publică cu CLSU la Chisindia – fenomene meteo periculoase.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ISU Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare