Ziarul electronic al arădenilor

ISU Arad: 11 incendii în 24 de ore

În ultimele 24 de ore, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad au intervenit pentru stingerea unui număr de 11 incendii.

Detaşamentul de Pompieri Arad a participat singur sau în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă la stingerea unui număr de 9 incendii.

Celelalte 2 incendii de vegetaţie uscată fiind stinse de către Detaşamentul de Pompieri Sebiş.

În jurul orei 11.30, două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Arad în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Secusigiu, a intervenit pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la mai mulţi baloţi de paie cu posibilitate de propagare la utilaje agricole şi clădiri. Intervenţia a durat aproximativ o oră incendiul fiind lichidat fără a produce alte pagube. Cauza probabilă „foc deschis în spaţii deschise”

După aproximativ o oră, un alt echipaj al Detaşamentului de Pompieri Arad, în cooperare cu S.V.S.U Dorobanţi a acţionat pentru stingerea unui incendiu la o anexă a unei case particulare în localitatea Dorobanţi. În momentul sosirii echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la anexă cu posibilitate de propagare la casa de locuit de care era lipită anexa. A fost stins în limitele găsite, fiind salvată casa.

Cauza probabilă „folosirea focului deschis în spaţii închise”. Proprietarul locuinţei a încercat să distrugă un cuib de viespi cu ajutorul unei făclii iar în momentul când a fost atacat de insecte a aruncat făclia în anexă şi a fugit.

În jurul orei 16.00, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Arad s-a deplasat pe str. Mărului pentru a stinge un incendiu de vegetaţie uscată şi resturi menajere. În momentul sosirii echipajului de intervenţie incendiul se manifesta atât la vegetaţie cât şi la deseuri din plastic, lemn şi cauciuc, cu degajări mari de fum, flacără şi mai multe focare. A fost stins fără a se propaga la construcţii. Cauza probabilă a incendiului „ folosirea focului deschis în spaţii deschise”.

O femeie a incendiat mai multe cabluri cu izolaţie din material plastic în scopul colectării metalului şi din cauza vântului şi a vegetaţiei uscate incendiul s-a extins.

În cursul dimineţii între orele 1.40 –2.12 s-a intervenit pentru stingerea mai multor tomberoane de gunoi din municipiul Arad în următoarea ordine: str. Udrea, str. general Traian Moşoiu, bulevardul Revoluţiei, str. Bihorului. Cauza probabilă „foc deschis în spaţii deschise”

Căutare tânăr înecat

Începând de astăzi, 12 iulie, un echipaj de scafandrii din cadrul I.S.U „Banat” al judeţului Timiş v-a sprijini echipajul de scafandrii şi cel de căutare al I.S.U Arad în zona localităţii Conop pentru identificarea cadavrului copilului de 17 ani înecat.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ISU Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.