Ziarul electronic al arădenilor

ISJ Arad: Rezultatele la simularea examenului naţional de Bacalaureat

comunicat presaDin numărul total de lucrări evaluate la simularea examenului național de Bacalaureat procentul de lucrări cu note peste 5 la clasa a XI-a este de 30,33% și la clasa a XII-a de 40,17%.

De precizat că, la clasele a XI-a, 343 de elevi nu s-au prezentat la niciuna din probe iar 364 de elevi s-au prezentat doar la o probă. In ceea ce privește clasele a XII-a, 504 elevi nu s-au prezentat la niciuna din probe și un număr de 441 de elevi s-au prezentat doar la una sau două din probele simulării examenului național de Bacalaureat.

Rezultatele simulării au fost afişate la avizierele şcolilor și pe forumul ISJ Arad în cursul zilei de azi.

Scopul simulărilor Examenului de Bacalaureat este, pe de o parte, familiarizarea elevilor cu rigorile și standardele examenului cât și, pe de altă parte, facilitarea unei analize pertinente a nivelului de pregătire al elevilor. Se preconizează ca profesorii, împreună cu elevii și părinții acestora, să analizeze rezultatele simulărilor și să gândească   planuri de remediere și îmbunătăţire   a calităţii nivelului de pregătire al candidaţilor. Prin implementarea acestor planuri se dorește ca, la momentul examenului, elevii să fie capabili de rezultate superioare celor din anii anteriori.

Analiza comparativă a rezultatelor la Examenul de Bacalaureat din ultimii ani arată o creștere evidentă a procentului de promovabilitate.

Dacă în anul școlar 2012-2013, procentul de promovabilitate era de 50,47%, iar în anul școlar 2013-2014 procentul de promovabilitate era de 51,82, în anul școlar următor, 2014- 2015, procentul de promovabilitate a fost de 59,88%.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ISJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.