„Irenne“ revine pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ din Arad

Publicat de actualitati-arad in 02 Mar, 2016 | Parerea ta

Untitled-1La solicitarea publicului arădean şi după succesul avut anul trecut la Premieră când s-a jucat cu sala plină, „Irenne”, în regia Baczo Tunde, revine pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ din Arad, în 5 şi 6 martie, de la ora 19.00.

Spectacolul de teatru dans, adaptare scenică a scenariului de lung metraj “Irenne” scris de Onoriu Felea, prezintă fascinanta poveste de dragoste dintre Mihai, talentat ucenic cofetar de origine romană şi frumoasa Irenne, fiica maestrului său, tanără de origine franceză.

Delicata poveste de dragoste se desfăşoară in paralel cu crearea unei noi reţete de prajitură. Lucrurile iau o intorsătură neaşteptată in momentul in care Mihai este luat pe front şi este dat dispărut.

Povestea se desfăşoară in contextul celui de-al doilea Război Mondial, când Aradul, un oraş înfloritor a avut cea mai puternică breaslă a cofetarilor din România.

Proiectul a fost finanţat anul trecut de catre Municipiul Arad şi Centrul Municipal de Cultură in cadrul primei sesiunii de finanţări nerambursabile.

Pe langă finanţator, echipa Asociaţiei Culturale Pro Visio a reusit să convingă şi alţi parteneri să se implice in acest proiect deosebit.

Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad, Facultatea de Design din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu Arad, Cultural Creative Industry Cluster Pecs, Casa de Cultură a Sindicatelor Arad, Moda Arad, Chic by Vali Cioban, Madamme Chocolat şi partenerii media care ne-au ajutat la promovare completează “echipa” care impreună cu artiştii dansatori şi echipa tehnică au facut posibilă această producţie.

Prin complexitatea şi diversitatea sa, “Irenne” este un exemplu de proiect multicultural. Povestea are loc in Arad, distribuţia este formată din artişti dansatori din Bucuresti (Andreea Belu şi Paul Cimpoieru) şi Arad (Alexandru Urdaş, Sonia Dumitru, Razvan Crişan, Daian Plaveţi şi Alexandru Porac), regizorul Baczo Tunde şi compozitorul (Cari Tibor) sunt angajaţi ai Teatrului Maghiar din Timişoara, iar scenaristul şi producătorul (Onoriu Felea) este tot din Arad.

Ca o confirmare deschiderii asociaţiei culturale Pro Visio faţă de potenţialul cultural existent şi a faptului că actul cultural de calitate nu ţine cont de rivalităţi, proiectul va fi prezentat intr-un turneu in ţară şi in străinătate.

Distribuţia Andreea Belu, Paul Cimpoieru, Alexandru Urdas, Sonia Dumitru, Razvan Crisan, Alexandru Porac, Daian Plaveti.

Scenariul original Onoriu Felea, coregrafia şi regia Baczo Tunde, muzica originală Cari Tibor, producător Onoriu Felea.

Spectacolele din acest weekend confirmă promisiunea făcută publicului anul trecut de continuare a proiectului de promovare a filmului Irenne.

Vă aşteptăm să luaţi din timp bilete de la casieria Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad.

Aventura continuă cu realizarea filmului Irenne de Onoriu Felea.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Asociaţia Culturală Pro Visio. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare