Ziarul electronic al arădenilor

Irakieni găsiți ascunși în podeaua falsă a unei platforme auto

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II –Csanadpalota au depistat cinci bărbaţi din Irak, care încercau să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un compartiment special amenajat în podeaua unei platforme auto pe care era transportată o remorcă.

În cursul nopții de marți spre miercuri, la PTF Nadlac II – Csanadpalota s-a prezentat, pentru ieşirea din ţară, cetăţeanul bulgar Kolyo A., în vârstă de 44 de ani, care conducea o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, care transporta pe platformă o remorcă.

„Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că platforma este mult prea înaltă, fapt pentru care au dispus o verificare amănunţită a vehiculului dar şi a remorcii pe care acesta o transporta. Astfel, sub platformă a fost descoperit un compartiment special amenajat, iar remorca era aşezată în aşa fel încât să mascheze improvizaţia. Drept urmare, remorca a fost coborâtă şi s-a procedat la deschiderea compartimentului special, unde poliţiştii de frontieră au descoperit ascunşi cinci bărbaţi. Totodată, s-a constatat faptul că spaţiul în care cei cinci călătoreau era ventilat artificial“, se menționează într-un comunicat de presă remis de Poliția de Frontieră.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 27 şi 33 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În cadrul primelor verificări, cei cinci au declarat că intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la modul cum s-au ascuns cetăţenii irakieni in podeaua platformei şi le-au întocmit acestora acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului bulgar pentru trafic de migranţi.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.