IPP: Guvernul pune în pericol obiectivele de investiţii

Publicat de actualitati-arad in 03 Aug, 2015 | Parerea ta

fotoInstitutul pentru Politici Publice (IPP) consideră că Guvernul României pune în pericol obiectivele de investiţie prin absorbţia fondurilor europene pentru perioada 2014-2020 prin neadoptarea legislaţiei care să facă funcţionale Programele Operaţionale.

„La peste un an şi jumătate de la aprobarea, de către Comisia Europeană, a cadrului de implementare a noului exerciţiu financiar cu fonduri structurale 2014-2020 pentru România, Guvernul nu a adoptat nici acum actul normativ care stabileşte cotele de prefinanţare/cofinanţare, cheltuielile eligibile şi principiile de selecţie a partenerilor privaţi de către instituţiile publice, ignorând interesul real al organizaţiilor neguvernamentale şi al firmelor de a contribui la absorbţia resurselor europene“, se arată într-un comunicat de presă al IPP.

Potrivit sursei citate, Autorităţile de Management nu îşi pot asuma invitarea sectorului privat să participe la competiţia de proiecte, nici aprobarea sau finanţarea proiectelor acestora în care sectorul privat/non-guvernamental ar fi partener, în lipsa actualizării prevederilor fostei OUG nr. 64/ 2009 din exerciţiul 2007-2013, care stabilea regulile de participare/finanţare din fonduri structurale pentru mediul privat.

„IPP cere Ministerului de Finanţe, dar şi Ministerului Fondurilor Europene să îşi asume responsabilitatea clarificării, în regim de urgenţă, a regulilor de eligibilitate pentru beneficiarii privaţi (ONG, dar şi firme) la fondurile din Programul Operaţional Capacitate Administrativă, Programul Operaţional Capital Uman şi Programul Operaţional Regional. Unele Axe ale acestor programe au fost lansate sau urmează a fi lansate, şansa depunerii unor proiecte viabile de către sectorul privat în parteneriat cu cel public fiind în prezent blocată“, mai arată IPP.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare