Ioţcu: „Guvernul Ponta împarte banii pe criterii politice”

Publicat de actualitati-arad in 30 Dec, 2014 | Parerea ta

PRESEDINTE CJA - Nicolae Iotcu-1Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioțcu, susține că Guvernul Ponta 4 a împărţit autorităţilor locale bani din Fondul de rezervă pe criterii exclusiv politice.

Ioțcu a afirmat că,  de sărbători, „Guvernul a oferit primarilor PSD din mai multe judeţe ale ţării peste 316 milioane de lei din fondul de rezervă, cei mai mulţi bani ajungând în judeţele Giurgiu, Gorj, Teleorman, Neamţ şi Hunedoara, judeţe în care Ponta a obţinut scoruri peste Klaus Iohannis în turul doi de scrutin al alegerilor prezidenţiale“.

Președintele CJ Arad mai susține că, la ultima şedinţă de Guvern dinaintea sărbătorilor, „cabinetul Ponta 4 a recompensat mai multe administraţii locale cu sume din Fondul de rezervă bugetară“.

„Banii trebuiau acordaţi pentru situaţii urgente sau neprevăzute. Deoarece nu există o asemenea situaţie, Guvernul a emis o ordonanţă de derogare de la lege. Cea mai mare sumă (6,5 milioane de lei) a fost alocată administraţiei din Dimăcheni, localitate unde Victor Ponta a obţinut la alegerile prezidenţiale cel mai mare scor din judeţ, 85,45%. Nicio primărie din judeţul Arad nu se regăseşte pe această listă“, a declarat Nicolae Ioțcu.

Potrivit legii, banii din Fondul de rezervă bugetară pot fi alocaţi administraţiilor locale doar pentru cheltuieli urgente sau neprevăzute.

„Constat cu regret faptul că Guvernul Ponta acţionează din nou strict pe criterii politice, alocând bani către administraţiile locale în funcţie de scorurile electorale obţinute la alegeri. Guvernul procedează încă o dată la finanţarea cheltuielilor unor primării neperformante, în dauna altora care gestionează cu atenţie banul public. Noi încă sperăm că cei de la Guvern vor înţelege că trebuie să aloce bani acolo unde se dovedeşte că administraţia pune umărul la dezvoltarea locală”, a mai declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare