Ziarul electronic al arădenilor

Ioţcu a primit o tranșă din mită într-o cutie de whisky

iotcuNicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, arestat preventiv, sâmbătă, pentru 30 de zile, fiind acuzat de trafic de influenţă, ar fi primit prima tranşă din mita de la un om de afaceri într-o cutie de whisky.

În timpul şedinţei de judecată de sâmbătă, în care s-a dezbătut propunerea de arestare preventivă a lui Ioţcu, procurorii au dezvăluit că preşedintele Consiliului Judeţean Arad s-a dus acasă la Cristian Drăgan, administratorul public al judeţului Arad, iar după discuţii i s-au pus pe masă câteva teancuri de bani, prima tranşă din cei 20.000 de euro care trebuia să-i primească.

Când a văzut cei 35.000 lei, Ioţcu a sărit de pe scaun şi a cerut ca banii să fie puşi în ceva şi să îi dea la plecare, scrie pressalert.ro.

Teancurile de bani au fost puse într-o cutie de whisky, iar cutia într-o plasă pe care Ioţcu a preluat-o la plecare. Cutia a fost găsită la percheziţie la domiciliul din Vladimirescu al lui Ioţcu, fără bani însă.

Tot procurorii au mai susţinut că preşedintele CJ Arad a fost înţelegător cu Drăgan, care i-a spus că a cheltuit o parte din cei 10.000 de euro, spunându-i acestuia că nu e o problemă şi să nu se grăbească în ceea ce priveşte restituirea lor.

În faţa instanţei, Ioţcu a susţinut, referindu-se la momentul când a fost prins de procurorii DNA cu cei 10.000 de euro, că nu-şi aduce aminte să fi discutat în maşină cu Drăgan despre bani, mai scrie pressalert.ro.

Preşedintele CJ Arad a mai afirmat că în momentul în care a vrut să coboare din maşină, Drăgan i-a întins „ceva“, spunându-i că este pentru el. De asemenea, Ioţcu a încercat să se apere, spunând că nu a vrut să arunce plicul cu cei 10.000 euro, ci l-a scăpat din cauza poliţiştilor de la DGA care l-au prins în flagrant.

Când a fost întrebat despre cel care l-a denunţat, Cristian Drăgan, Ioţcu a declarat în faţa instanţei că nu-l poate numi prieten.

“În cadru profesional ne înţelegeam bine. Are ceva probleme în altă parte de a scris lucrurile acelea. Nimic din ce a susţinut nu este adevărat. Nu îmi explic de ce, pentru că niciodată nu i-am cerut ceva ilegal”, a afirmat Nicolae Ioţcu în faţa judecătorilor.

Tribunalul Timiș a decis, sâmbătă seara, arestarea preventivă a președintelui Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu (PNL), pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influență.

Nicolae Ioţcu a fost ridicat, vineri, de la locuinţa sa din comuna Vladimirescu şi dus la sediul DNA – Serviciul Teritorial Timişoara, unde a fost audiat pentru luare de mită.

În Ordonanţa de reţinere a procurorilor se arată că „în cursul anului 2012, inculpatul Ioţcu Petru Nicolae, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Judeţean Arad, pentru atribuirea preferenţială a unui contract de achiziţie publică privind «Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad», în valoare de 1.600.000 de euro“.

foto: pressalert.ro

CITITI SI:

Nicolae Ioțcu a fost arestat. El se consideră nevinovat

Cristian Drăgan l-a „trădat” la DNA pe Nicolae Ioţcu

VEZI ce avere are Nicolae Ioţcu, şeful CJ Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.