Ziarul electronic al arădenilor

Ioțcu a cerut convorbirile sale interceptate de DNA

iotcuPreședintele suspendat al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, judecat pentru traffic de influență, a refuzat să facă declarații în fața instanței, iar avocatul său și magistratul care judecă această cauză s-au declarat „oripilați“.

La înfățișarea de marți, de la Tribunalul Timiș, Nicolae Ioțcu a declarat, conform pressalert.ro, că nu dă nici o declarație până când nu i se pun la dispoziţie de către DNA toate convorbirile interceptate pe care le-a avut în perioada monitorizată.

Conform sursei citate, apărătoul lui Ioțcu, avocatul Gheorghiță Mateuţ, a intervenit și i-a reproşat judecătoarei faptul că nu a respectat procedura şi a trecut la audierea inculpaţilor fără a discuta despre eventuale cereri.

„Sunt neplăcut surprins de nerespecatarea legalităţii. Sunt oripilat”, a declarat nervos avocatul.

„Şi eu sunt oripilată de atitudinea dumneavoastră. E o chestiune reciprocă”, i-a replicat judecătoarea.

Potrivit pressalert.ro, Mateuţ a continuat să vocifereze, la un moment dat procurorul de şedinţă cerându-i să respecte solicitările instanţei pentu că „văd că aţi preluat şedinţa”.

După ce Ioţcu a semnat declaraţia de inculpat că nu dă o declaraţie acum, avocatul Mateuţ a venit cu mai multe solicitări – punerea la dispoziţie a tuturor convorbirilor telefonice şi vizionarea lor în şedinţă publică, reaudierea tuturor martorilor din dosar, sesizarea Curţii Constituţionale în privinţa articolului 347 alininatul 7 din Codul de procedură penală privind administrarea probelor în faza de judecătă, solicitarea de noi documente de la Consiliul Judeţean Arad şi audierea de noi martori, printre care angajaţi ai spitalului judeţean, ai CJA şi reprezentanţi ai firmei Ager Leasing.

Procurorul a susţinut că „se continuă şi de această dată încercarea de prelungire a procesului cât mai mult. Sunt lucruri care s-au cerut la modul general. Nu s-a spus, în cazul înregistrărilor se contestă discuţia de la data, de la ora la ora, ci la general”. Singura probă cu care a fost de acord a fost solicitarea de a primi de la Consiliul Judeţean documente.

Următorul termen în acest proces a fost stabilit pentru 18 decembrie, urmând ca instanţa să se pronunţe prin încheiere pe majoritatea cererilor lui Ioţcu, singura admisă în sală fiind cea de audiere în faţa instanţei a martorilor din rechizitoriu.

CITITI SI:

 Ioțcu a vrut să revină la șefia Consiliului Județean Arad

Nicolae Ioțcu a fost trimis în judecată

Nicolae Ioțcu, suspendat din funcția de președinte al CJ Arad

Ioţcu ştia că este urmărit de DNA. VEZI ce au descoperit procurorii

Nicolae Ioțcu a fost arestat. El se consideră nevinovat

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.