Ziarul electronic al arădenilor

Ionel Bulbuc (PNL): „În perioada 12 – 15 iulie, Aradul va fi capitala teatrului”

Consilierul liberal Ionel Bulbuc organizează în premieră prima ediție a Festivalului maraton de spectacole studențești START.

Acesta are la bază un concept de organizare unic, și anume să dea tinerilor absolvenți de teatru șansa la un START reușit.

Necesitatea organizării acestui festival s-a născut din nevoie tânărului absolvent de teatru de a se face remarcat.

În cadrul festivalului vor fi prezentate spectacole de licență și masterat ale facultăților de teatru din România.

Practic, sunt spectacole lucrate pe tot parcursul anului, care au șansa să fie văzute de un public numeros, de un juriu format de critici de teatru, manageri de teatru, regizori și actori de renume.

Locația de desfășurare a evenimentului, în cele patru zile este Teatrul Clasic, „Ioan Slavici”

„Festivalul START își propune o revigorare culturală a Aradului. Accesul publicului la spectacolele din cadrul festivalului este gratuit, în limita locurilor disponibile. START este singurul festival platformă de locuri de muncă pentru tinerii absolvenți ai școlilor de teatru, oferindu-le acestora șansa de a se face remarcați în fața unor factori cheie. În cadrul festivalului vor fi organizate și o serie de workshopuri pe diverse teme și domenii.

Școlile de teatru din România, care au ales să participe la acest eveniment inedit sunt Universitatea «Hyperion» București, Universitatea «Babeș-Bolyai» Cluj-Napoca, UNATC București, Universitatea «Lucian Blaga» Sibiu, Universitatea de Arte «George Enescu» Iași și Universitatea de Arte Târgu Mureș.

În iulie, dăm START-ul, iar Aradul devine capitala teatrului din România! a declarat consilierul liberal, Ionel Bulbuc.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Departamentul comunicare al PNL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.