Ziarul electronic al arădenilor

Ion Stan: “Românii, arestaţi la domiciliu!”

comunicat presaPreşedintele Partidului Noua Republică, filiala Arad, Ion Stan, consideră că proiectul privind obligativitatea prezenţei la vot a tuturor cetăţenilor români la toate tipurile de alegeri nu este decât o nouă manevră menită să crească posibilitatea fraudării alegerilor.

„Senatul a adoptat tacit un proiect de iniţiativă legislativă care îi obligă pe toţi cetăţenii români cu drept de vot să se prezinte la urne, în caz contrar urmând să fie amendaţi cu 1.000 de lei. Iată, aşadar, că de la promovarea unor amendamente menite să împiedice accederea la guvernare a altor partide decât cele „consacrate” aleşii neamului au trecut la amenzi.

Politicienii vor să-i oblige pe cetăţeni să le ofere, prin participarea la vot, legitimitate, dar şi să facă aproape imposibil de depistat fraudele electorale. În plus, partidele scapă şi de riscul de a fi acuzate de promovarea turismului electoral, precum şi de cheltuielile aferente acestuia. În schimb, cetăţenii vor fi, practic, în arest la domiciliu, neputând pleca nicăieri, ca să poată vota, pentru a nu fi amendaţi. În ziua alegerilor nimeni nu va putea să facă nuntă, pentru că invitaţii din alte localităţi ar trebui să dea, pe lângă darul benevol pentru însurăţei, darul obligatoriu către bugetul naţional.

Apoi, toţi pacienţii din spitalele din afara localităţii de domiciliu, pe lângă şpaga pentru doctori vor plăti şi şpaga către fisc, fiindcă nu au putut vota. În concluzie, este, în opinia mea, o gravă încălcare a drepturilor omului, însă mă tem că dacă proiectul va fi votat şi va ajunge la promulgat Preşedintele KJ va accepta încă odată şantajul sistemului.

După părerea mea, însă, este doar o „pisică” arătată lui KJ, ca să cedeze la alte solicitări ale sistemului, ca să le asigure perpetuarea la putere. Mafia politică din România vrea să se asigure că la alegerile locale şi parlamentare va putea face orice fel de matrapazlâcuri, fără a putea fi trasă la răspundere”, a declarat Ion Stan.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al PNR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *