Ion Stan: „Ponta a deschis Cutia Pandorei”

Publicat de actualitati-arad in 19 Aug, 2015 | Parerea ta

comunicat presaVicepreşedintele Partidului Noua Republică, Ion Stan, consideră că premierul Victor Ponta pune în pericol stabilitatea socială a ţării, prin declanşarea unor uriaşe nemulţumiri populare.

În opinia lui Stan, premierul a deschis o adevărată Cutie a Pandorei, prin creşterile salariale pentru anumite categorii.

„Sunt de părere că era suficientă promovarea relaxării fiscale, pentru a uşura poverile suportate de către IMM-uri, de către economie, în general, iar rezultatul ar fi fost încurajarea investiţiilor, creşterea numărului locurilor de muncă. Nu ştiu ce anume l-a determinat pe premier să crească, în mod categoric nesustenabil, salariile bugetarilor, în lipsa unor presiuni de nesuportat.

Pe moment, salariaţii din sectorul bugetar erau mulţumiţi cu faptul că le-au fost reîntregite salariile, diminuate drastic în guvernarea Băsescu-Boc, iar încrederea populaţiei în Guvernul PSD era suficient de mare. Odată ce unele categorii au primit creşteri salariale, protestele, acţiunile de stradă, grevele celorlalte categorii se vor ţine lanţ,iar Guvernul nu ştiu cum va reuşi să le ţină în frâu. Probabil, prin promisiuni pe care nu va putea să le respecte, ci le va arunca în cârca viitorului guvern”, spune Ion Stan.

Chiar dacă opoziţia, respectiv PNL, critică Guvernul Ponta fără motiv, la modul pur demagogic, de această dată are dreptate, crede liderul PNR Arad.

„Sunt de acord cu liberalii care spun că, dacă va continua în acest mod, Ponta va lăsa o ţară neguvernabilă, orice guvern ar veni la putere. Este îngrijorătoare insistenţa cu care Victor Ponta, proaspăt întors la serviciu, spunea că dacă vor veni la guvernare liberalii vor tăia salariile.

Tare mă tem că Ponta a aflat, în timp ce-şi trata genunchiul, că este obligatoriu ca JK să aibă „guvernul meu”, aşa că vrea să lase acelui guvern o misiune imposibilă. Declarând că el nu mai este om politic, ci premier tehnocrat, Ponta s-a dezis, practic, de PSD, pentru ca ulterior, orice s-ar întâmpla, partidul să nu se prăbuşească din cauza măsurilor luate de către el, ci să revină la alegerile din 2016 în opţiunile electoratului. Iar riscul ca tocmai un guvern PSD să fie obligat să taie pensiile şi salariile va fi extrem de mare”, a mai spus Ion Stan.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă PNR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare