Ion Stan: Ipocrizia fiscală a clanurilor politice

Publicat de actualitati-arad in 16 Mar, 2016 | Parerea ta

comunicat presaPreşedintele Noii Republici Arad, Ion Stan, spune că intenţia de a-i obliga pe românii rezidenţi în alte ţări de a plăti contribuţii în România frizează absurdul şi demonstrează „ipocrizia fiscală” a partidelor mari din România.

„Conform Codului Fiscal «persoanele cu rezidența fiscală în România, cu domiciliul în tară, sunt obligate la plata acestei contribuții, calculată prin procentul de 5,5% din valoarea salariului minim pe economie, chiar dacă se află în străinătate. Contribuția este de circa 67 lei/lună, corespunzator sumei de 792 de lei pentru un salariu minim pe economie, care din 2016 va fi 1200 lei».

S-ar putea ca aceștia să renunțe total la cetățenia Română sau să-și vândă proprietățile. Cei care au votat cu ambele mâini Codul Fiscal, pentru ca pe baza „cocoşării” contribuabililor să-şi poată vota salarii şi pensii nesimţite vor ţipa, la toamnă, din toţi bojocii, că trebuie să scadă taxele şi impozitele. Când, de fapt, vor face exact pe dos, adică le vor mări şi vor inventa altele, exact aşa cum au făcut şi până acum. Clanurile politice aşa zise de dreapta ţipau din toţi bojocii împotriva Codului Fiscal al Guvernului Ponta, însă după ce Ponta a fost debarcat l-au votat cu ambele mâini, fără a-l modifica în mod substanţial.

Pentru a justifica o creştere a propriilor salarii, deja nesimţite, au păstra taxa pe stâlp, o aberaţie care trebuia eliminată, conform Codului Fiscal lăsat de Ponta. Premierul forţat de „stradă” să demisioneze din cauza unei tragedii a recunoscut că taxa pe stâlp a fost o eroare care a adus grave deservicii economiei, dar nu economia românească îi interesează pe ei, ci cum să manipuleze populaţia pentru a-i vota din nou.

Această ipocrizie fiscală este transpartinică, o practică toate clanurile politice. În preajma alegerilor vin cu măsuri populiste, ca mită electorală, dar, de regulă, după alegeri cetăţenii se trezesc că, în loc să le scadă taxele şi impozitele, acestea cresc” spune Ion Stan.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al PNR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare