Ion Stan: „Falsa creştere economică”

Publicat de actualitati-arad in 05 Oct, 2015 | Parerea ta

comunicat presaPreşedintele PNR Arad, Ion Stan, este de părere că Guvernul se laudă cu o falsă creştere economică, bazată pe creşterea consumului şi pe împrumuturi.

„Economia merge ca pe roate spune guvernul Ponta. Analiştii şi economiştii care studiază acest fenomen atrag atenţia că, de fapt, creşterile veniturilor la buget se datorează consumului şi împrumuturilor. Reducerile făcute de Guvern la TVA aplicate doar la alimente, reducerile la CAS, măririle salariale nu fac decât să crească consumul. Ce înseamnă consum? Creşterea importurilor, adică o creştere a capitalului celor care ne vând, iar noi consumăm. Acest capital se duce din România spre alţi beneficiari, în timp ce producătorii autohtoni sunt cocârjaţi de taxe precum cea pe stâlp sau euroaciza.

Cum Rezolva Guvernul Ponta deficitul bugetar? Împumutîndu-se de la entităţi bancare care dau, că doar asta e menirea lor de cămătari, făcând ca datoria statului să crească cu 10 miliarde de euro în aceşti ani .

Pentru a aduce bani la buget, structurile statului, precum ANAF, au primit ordin pe unitate, în interes naţional, să amendeze în dreapta şi în stânga. Firmele româneşti stiu că, indiferent dacă sunt sau nu sunt cu musca pe căciulă, trebuie să pună deoparte lunar sau trimetrial tainul pentru structurile de control, căci altfel au probleme.

Consumul niciodată nu va scoate plus valoare decât pentru cel care produce şi vinde. Investiţiile în România sunt aproape inexistente, singurul domeniu în care statul face mici investiţii prin reducerea unor taxe fiind domeniul IT. În schimb, pentru că legea interzice creşterile salariale înan electoral, Guvernul promite creşteri de 25% în acest an. Măsuri populiste nesustenabile, pentru care tot cetăţenii vor achita note de plată extrem de dureroase, după alegerile din 2016, indiferent cine le va câştiga”, spune Ion Stan.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al PNR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20
armonianaturii.ro/

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare