Ion Stan: Cârdăşia PNL-PSD este mai presus decât legea

Publicat de actualitati-arad in 01 Mar, 2016 | Parerea ta

comunicat presaPreşedintele Partidului Noua Republică, Ion Stan, critic votarea în Senat a iniţiativei legislative care prevede interzicerea executării silite a conturilor de campanie ale partidelor care au datorii.

Liderul organizaţiei arădene spune că este o nouă dovadă a cârdăşiei PNL-PSD, care vor să dovedească faptul că sunt mai presus de lege.

„Din nou PSD şi PNL şi-au dat mâna pentru a da cu tifla legii funcţionării şi finanţării partidelor politice şi a campaniei electorale. Plini de datorii de milioane de euro, rostogolite ani la rând, liberalii şi social democraţii s-au speriat pe moment, dar după aceea au făcut ca legea să fie un simplu foc de paie, din moment ce pâinea şi cuţitul sunt în mâinile lor.

Fără nicio jenă, aleşii PSD şi PNL au votat la unison modificarea legii, în aşa fel încât conturile de campanile să nu poată fi supuse executării silite, în contul datoriilor. Pe lângă banii primiţi de la stat, se vor lansa într-un dezmăţ electoral, pe seama sumelor imense primite de la actualii sau viitorii clienţi politici, parteneri de afaceri grase cu statul, pe bani publici. Sunt convins că, din păcate, nimeni, nici măcar preşedintele KJ nu va schiţa o cît de mică împotrivire faţă de această nouă golănie a parlamentarilor PSD şi PNL.

Nu că alte partide nu ar fi de acord, dar instigatorii şi factorii decizionali sunt PNL şi PSD, care sunt la putere chiar şi atunci când, formal, sunt în opoziţie unul faţă de celălalt. Dacă ar fi stat de drept şi democraţie, nu ar trebui ca şi partidele, ca toată lumea, să fie executate silit dacă nu-şi plătesc datoriile? Sigur, nu ar fi corect ca partidele care au datorii să fie private de dreptul la campanie, dar, atunci, din conturile super umflate cu donaţii să aibă dreptul să cheltuiască doar suma minimă, iar restul să se reţină în contul datoriilor”, este de părere Ion Stan.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al PNR Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare