Ion Caramitru vine la Arad

Publicat de actualitati-arad in 25 Apr, 2016 | Parerea ta

Vineri, 29 aprilie, începând cu ora 12.00, în sala “Vasile Goldiș” a Consiliului Județean, se vor desfăşura conferințele “Limitele aşteptării” şi “Ce sunt aromânii pentru România?”.

Protagonistul evenimentului este actorul de teatru şi film, Ion Caramitru, director general al Teatrului Naţional “I.L. Caragiale” Bucureşti, Preşedinte al UNITER, fost Ministru al Culturii, autor de spectacole, un mare îndrăgostit şi rostitor de poezie românească, un pilon al culturii române.

Printre temele conferinței susținute de Ion Caramitru la Arad se numără rolul teatrului în rezistența morală până în 1989, evoluția societății românești după căderea regimului comunist, propriul său parcurs pre și postrevoluționar precum și statutul aromânilor în România.

Expunerea are la bază conferinţa susţinută, în 1992, în Camera Comunelor din Londra şi a fost gândită pentru a exprima respect şi recunoştinţă familiilor celor căzuţi în Revoluţie şi revoluţionarilor. În cadrul evenimentului din 29 aprilie cei prezenți vor avea parte și de un moment muzical susținut la marimbă de Sara Gheorghe, elevă olimpică a Liceului de Artă “Sabin Drăgoi” din Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Cultural Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare