Ziarul electronic al arădenilor

Iohannis: „Le recomand cu multă căldură pesediştilor să meargă acasă“

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat decizia coaliţiei de a retrage propunerea privind impozitul pe cifra de afaceri, afirmând că mediul economic reacţionează la astfel de decizii, pe care le consideră erori politice, şi le-a recomandat liderilor PSD să judece propriul program de guvernare şi, când ştiu ce vor, să prezinte ţării.

„Dacă se introduc în discuţia publică de către o coaliţie care are majoritate în Parlament noţiuni noi, care într-o zi sunt promvoate şi în altă zi sunt retrase, este o eroare politică gravă. Această majoritate are capacitatea parlamentară să promoveze schimbarea legislaţiei, iar economia, investitorii, reacţionează la aşa ceva“, a spus preşedintele.

Şeful statului a spus că actuala coaliţiei trebuie să judece mai bine măsurile din programul de guvernare prezentat.

„Eu le-aş recomanda pesediştilor cu foarte multă căldură să meargă acasă, să judece un pic propriul program şi când ştiu ce vor să vină în faţa naţiei şi să spună acest lucru“, a afirmat Iohannis.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei, că impozitul pe cifra de afaceri nu va fi introdus, el spunându-le jurnaliştilor să considere subiectul închis. El a mai spus că acest impozit era „ca o coasă”, astfel că nu puteai să alegi firele pe care le tai, dar a subliniat că vor fi găsite modalităţi prin care să fie impozitaţi cei care „se cred mai deştepţi ca statul”.

El a vorbit însă despre posibilitatea introducerii unei taxe de solidaritate pentru cei care câştigă mult.

sursa: News.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.