Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Ioan Nuţu Herbei: „Cionca foloseşte orice prilej pentru a discredita staţiunea Moneasa”

Ioan Nuţu Herbei, primarul comunei Moneasa, afirmă că preşedintele CJA, Marinel Cionca, foloseşte orice prilej pentru a discredita staţiunea de la poalele Munţilor Codru-Moma.

„Preşedintele CJA, Marinel Cionca, nu ratează nicio ocazie pentru a critica orice iniţiativă care vizează Moneasa. Acesta a declarat că Moneasa a pierdut un proiect cu finanţare europeană, însă uită să menţioneze că instituţia pe care o conduce nu a mişcat vreun deget pentru a ajuta la acest proiect.

A promis sprijin pentru ca staţiunea să beneficieze de un proiect de modernizare, însă nu a făcut nimic în acest sens. Pentru a întocmi documentaţia necesară unui asemenea proiect sunt necesare fonduri destul de mari. Comuna Moneasa nu are un buget care să îi permită ca într-un termen scurt să angajeze plăţi ridicate, iar Consiliul Judeţean Arad nu ne-a alocat bani suficienţi.

De fapt, de când sunt primar al acestei comune, CJA a neglijat total Moneasa, preferând să aloce bani către administraţiile PNL din judeţ. Au preferat să aloce sume fabuloase către Ghioroc pentru a o face staţiune de interes local, cu toate că Moneasa este staţiune de interes naţional. Cionca şi cei de la CJA au făcut tot posibilul pentru ca staţiunea să fie îngropată. În vară, atunci când s-a desfăşurat Parada Clătitelor, au sabotat acţiunile noastre.

Au vrut să interzică primăriilor şi partidelor politice să ofere clătite gratuit. Apoi au interzis autobuzelor Companiei de Transport Public să ducă oamenii din municipiul Arad către staţiune. Au făcut tot ce au putut pentru a ne bloca, pentru a înregistra un eşec, dar din fericire, nu au avut sorţi de izbândă. CJA adminsitrează Teatrul de Vară din staţiune, însă acesta arată sub orice crtică, în urma vijeliei din luna septembrie.

Nu au făcut nimic pentru a-l reabilita, acesta fiind un alt semn al dezinteresului CJA pentru Moneasa. În ceea ce priveşte proiectul bazat pe fonduri europene, Moneasa nu l-a pierdut, aşa cum afirmă, în mod eronat, domnul Cionca. Deocamdată pe axa de finanţare pe care o vizăm nu au fost cheltuite toate fondurile disponibile.

În plus, există câteva proiecte aflate în evaluare pentru care nu a fost luată o decizie. Având în vedere aceste lucruri, va fi deschis un nou apel care ne va permite să depunem proiectul”, a spus Ioan Nuţu Herbei, primarul comunei Moneasa.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

Ca urmare a afirmaţiilor făcute de primarul comunei Moneasa, Ioan Herbei, Consiliul Judeţean Arad face următoarele precizări: 

În ultimii ani, Primăria Comunei Moneasa nu a depus la Consiliul Judeţean Arad niciun proiect concret, nici pentru comuna Moneasa şi nici pentru staţiunea Moneasa, pe care o gestionează. În consecinţă, nu am putut cofinanţa proiecte care nu există sau care nu ne-au fost prezentate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, l-a îndrumat pe primarul Ioan Herbei la Direcţia de Programe a CJ Arad, în vederea studierii modului de realizare a proiectelor de finanţare, întrucât acestea nu reprezintă simple idei, ci au la bază o documentaţie serioasă, studii tehnice şi de oportunitate, studii de fezabilitate, pe care Primăria Moneasa ar fi trebuit să le realizeze în vederea dezvoltării staţiunii. Dar nu cunoaştem să fi realizat asemenea documentaţii.

Încă de anul trecut, Consiliul Judeţean Arad a solicitat să i se pună la dispoziţie acea Strategie de Dezvoltare a Staţiunii Moneasa invocată deseori de primarul Ioan Herbei în declaraţiile sale de presă.

Primarul Herbei nu a transmis această strategie despre care, de altfel, nu credem că există. Dacă ar fi existat, nu ar fi fost niciun motiv obiectiv care să îl împiedice pe domnul primar să o pună la dispoziţia Consiliului Judeţean, să o prezinte în detaliu opiniei publice arădene şi să o susţină în vederea finanţării.

Aşteptăm în continuare, aşa cum aşteaptă toţi arădenii, ca Primăria Moneasa să prezinte public viziunea sa cu privire la viitorul staţiunii, obiectivele de interes naţional şi internaţional pe care Primăria doreşte să le realizeze la Moneasa şi condiţiile în care le va realiza, respectiv programele de finanţare europeană pe care le vizează.

Direcţia de Comunicare şi Strategii

CITITI SI: Cum a pierdut Moneasa un proiect de dezvoltare

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.