Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Ioan Gligor: „Aeroportul Arad a devenit o gaură neagră, unde dispar banii arădenilor”

Consilierul judeţean Ioan Gligor se arată revoltat de faptul că Aeroportul Arad cheltuie în continuare sume imense din banii arădenilor. Asta, în condiţiile în care activitatea la aeroport  e inexistentă, iar în 2017 au existat doar două zboruri pe săptămână, pe parcursul verii.

„Am parcurs lista de investiţii pentru acest an de la Aeroportul Arad, iar suma este una foarte ridicată: nu mai puțin de 2,9 milioane de lei, din bani de la CJA, în condițiile în care societatea are pierderi imense.

Dacă ţinem cont că am avut zboruri doar trei luni, iar în rest a fost linişte totală, nu îmi explic de ce s-au prevăzut sume mari de bani pentru servicii de pază, benzină, vehicul PSI, tractor etc.

Din lista de achiziţii se poate observa că pentru serviciile de pază s-au prevăzut peste 400.000 de lei, pentru un vehicul PSI peste 800.000 de lei, pentru un tractor 136.000 de lei, pentru ca șefii Aeroportului, în frunte cu liberalul Moșneag, să se plimbe pe la partid și cafenele, se cheltuie alți 107.000 de lei pe combustibil. Administraţia Aeroportului Arad, cea care a decis aceste achiziţii, pare ruptă de realitate, dovadă și starea în care se află societatea.

Practic, s-au cheltuit în mod nejustificat sume importante de bani şi din păcate nu îi trage nimeni la răspundere, Aeroportul Arad devenind o gaură neagră unde se pierd banii arădenilor.

Consiliul Judeţean Arad ar trebui să solicite explicaţii de la reprezentanţii Aeroportului, însă este greu de crezut că îl va trage cineva la răspundere pe Ovidiu Moşneag, un apropiat al conducerii liberale, sau pe președintele Consiliului de Administrați de la Aeroport, un alt liberal cu funcții în PNL Arad”, spune Ioan Gligor, consilier judeţean al PSD Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

Ca urmare a comunicatului remis de domnul Gligor Ioan în spaţiul public în data de 18.10.2017, conducerea Aeroportului Internaţional Arad face următoarele precizări. 

Pentru a menţine funcţionarea şi mai ales statutul de Aeroport certificat este necesară respectarea anumitor norme impuse de regulamentul european de certificare, implicit angajarea unor sume de bani.

Menţionăm că lista de investiţii a fost aprobată de Consiliul Judeţean Arad odată cu aprobarea bugetului Aeroportului Arad pe anul 2017. Toate poziţiile din listă sunt necesare.

Bugetul alocat serviciului de pază este în conformitate cu Legea nr.333/2003 cu completările şi modificările ulterioare. Fiind un obiectiv de importanţă deosebită este obligatorie paza cu firmă specializată şi autorizată conform legii. Domnul Gligor Ioan ar trebui să ştie acest lucru fiind un fost lucrător al structurii de control AT–AD, pe Aeroportul Arad.

Alte poziţii din lista de investiţii au fost la fel de justificate la momentul aprobării bugetului şi sunt absolut necesare. Pentru menţinerea în stare certificată a Aeroportului este nevoie de un anumit cuantum al finanţării, independent de numărul de zboruri.

Cu această ocazie reamintim că Aeroportul Internaţional Arad are o permanentă preocupare pentru dezvoltarea activităţii, inclusiv negocierea cu operatori pentru includerea Aeroportului într-un calendar de zboruri.

Ing. şef Mircea Grec

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.