Ioan Cristina: „Procesul de fuziune dintre PNL şi PDL decurge normal la Arad“

Publicat de actualitati-arad in 19 Jun, 2014 | Parerea ta

ioan-cristinaPreședintele PNL Arad, Ioan Cristina, a declarat, joi, că procesul de fuziune la nivel local dintre PNL și PDL decurge „normal“, iar reprezentanții celor două partide vor avea o întâlnire de armonizare.

Conform celor menționate de Ioan Cristina, întâlnirea a fost programată pentru ziua de vineri.

„Procesul de fuziune dintre filialele arădene ale PNL şi PDL decurge normal, reprezentanţii celor două partide urmând să aibă, la Arad, o întâlnire de armonizare. Nu văd nici o problemă în ceea ce priveşte realizarea acestei fuziuni, absolut necesară pentru a ne putea opune tăvălugului roşu, cu condiţia ca partenerii să dea dovadă de sinceritate”, a declarat senatorul Ioan Cristina, preşedintele PNL Arad.

Liderul democrat-liberal Vasile Blaga a declarat, miercuri, că se aşteaptă ca decizia politică de fuziune între PDL şi PNL să fie luată până la 1 septembrie, el menţionând totodată că statutul viitoarei formaţiuni este “în proporţie de 90% gata”.

Întrebat, într-o emisiune la Realitatea TV, despre calendarul fuziunii PNL-PDL, Blaga a spus că acesta încă nu este stabilit, fiind aşteptată încheierea Congresului PNL pentru alegerea conducerii liberale.

“Dar eu cred că în această vară, iulie-august, decizia politică de fuziune, a congreselor celor două partide, trebuie luată. (…) Cel mai târziu 1 septembrie, dacă s-ar putea şi mai devreme şi eu cred că se poate mai devreme. Dar, repet, – trebuie să discutăm şi cu colegii noştri – decizia politică a congreselor trebuie luată, cu un statut nou, al noului partid”, a spus preşedintele PDL.

El a menţionat că, după decizia politică, vor urma demersurile juridice de înregistrare a noului partid.

Vasile Blaga a precizat de asemenea că statutul viitoarei formaţiuni este “în proporţie de 90% gata” şi că lucrul la “Programul pentru România” este într-o fază avansată.

Blaga a mai spus că “absolut niciunul” dintre liderii PDL nu se opune fuziunii cu PNL, decizia legată de fuziune fiind luată în unanimitate în Colegiul Director al partidului.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare