„Dreapta autentică nu poate fi confiscată de personaje politice obscure“

Publicat de actualitati-arad in 19 Mar, 2013 | Parerea ta

nelutu.cristina1Reprezentanţii PNL Arad consideră că dreapta autentică nu poate fi confiscată de personaje politice obscure care mimează valorile specifice acestei ideologii.

Senatorul Ioan Cristina, preşedintele PNL Arad, susține că „așa zisa Alianță DA, încheiată între PNȚCD și Forța Civică, reprezintă o glumă proastă, o încercare jenantă a unui traseist politic și a unui fost șef de servicii secrete de a amăgi electoratul de dreapta“.

„Partidul Național Liberal este astăzi cel mai mare partid de dreapta din România și reafirmă ca obiectiv strategic pe termen lung reconstrucția dreptei autentice bazată pe valori și nu derivată din conjuncturi și contrazisă de acțiunea politică. PNL își menține deschiderea față de grupuri sau persoane publice care doresc să participe la acest efort de reconstrucție a dreptei pe baza unor valori și convingeri comune. Politicieni cu vederi de dreapta care, din varii motive, nu se regăsesc în proiectele PDL au venit deja în PNL. În viziunea PNL, dimensiunea națională și cea europeană se completează și se potențează reciproc, ambele fiind parte a identității noastre politice”, a declarat Ioan Cristina.

Președintele PNL Arad mai spune că „Partidul Naţional Liberal este singurul partid istoric care a supravieţuit comunismului în toată Europa de Est“.

„PNL este un partid care nu şi-a schimbat niciodată numele şi esenţa doctrinei. Partidul Naţional Liberal este singurul partid care a avut şi păstrează o deviză – Prin noi înşine. PNL este parte a Guvernului USL și colaborează cu PSD, dar în același timp are propriile priorități ca partid de dreapta. PNL trebuie să-și fixeze acele priorități în  cadrul guvernării, în colaborare cu PSD, pe care să le poată prezenta în marile  competiții electorale care vin”, a mai declarat senatorul liberal

Ioan Cristina a făcut referire şi la speranţele PDL de rupere a Uniunii Social Liberale.

„Iluzia că USL se va rupe este o autoamăgire a PDL, partid aflat într-o scădere drastică de popularitate și care se confruntă cu grave probleme interne. USL este mai solid ca oricând și se va prezenta la alegerile prezidenţiale cu un singur candidat, Crin Antonescu, în condițiile în care toate sondajele de opinie arată că președintele PNL va câştiga aceste alegeri”, a declarat Ioan Cristina, președintele PNL Arad.

CITITI SI: MRU: “Am ales să facem Alianţa DA pentru că acesta nu este un brand epuizat”

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare