Ziarul electronic al arădenilor

Investiție de peste 3,9 milioane lei la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Arad

13177520_945434082241357_7378080290141077067_nConsiliul Judeţean Arad a finalizat un nou proiect cu fonduri europene. Este vorba despre Extindere şi dotarea cu echipamente specifice a Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Arad.

Valoarea totală a proiectului este 3.921.113 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este 2.859.007 lei.

„Mă bucură că am reuşit finalizarea acestui proiect, într-un domeniu atât de sensibil, precum este educaţia incluzivă. Acest proiect se aduagă altor proiecte accesate şi finalizate, din diferite domenii, de la infrastructură la sănătate şi de la sistemul social la turism şi mediu.

Toţi trebuie să pornim şi să avem în viaţă şanse egale, indiferent de situaţie. Pentru cei 223 copii şi elevi care constituie grupul ţintă al acestei investiţii, precum şi pentru un număr semnificativ dintre ceilalţi 715 elevi integraţi in învăţământul de masa, proiectul finalizat astăzi înseamnă un pas important înainte.

Înseamnă dezvoltarea serviciilor de pregătire-educaţie şi îngrijire socio-medicale adecvate categoriei în care se încadrează, care va determina o integrare mai rapidă în societate a persoanelor asistate. Dar înseamnă şi deprinderea unor aptitudini şi abilităţi în cadrul atelierelor de practică pentru orientarea profesională şi integrarea ulterioară în muncă”, a declarat Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad.

Proiectul a fost accesat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenţie 3.2 – „Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale”.

În cadrul proiectului s-au efectuat următoarele lucrări:

* Reabilitarea clădirii, remodularea spaţiilor interioare;

* Lucrări de rezistenţă, extinderi;

* Finisaje interioare care să asigure siguranţa în utilizare, confortul acustic, vizual, hidrotermic pentru persoanelor cu handicap:

* Circulaţiile care să permită deplasarea în condiţii de maximă securitate:

– scările, pardoselile, uşile, ferestrele vor fi adaptate nevoilor elevilor;

– Băile şi grupurile sanitare vor permite utilizarea obiectelor sanitare atât de către persoanele aflate în fotoliul rulant – băile la nivelul parterului – cât şi de către persoanele fără handicap locomotor;

– Dormitoarele şi camerele multifuncţionale vor permite pătrunderea luminii naturale, vederea spre exterior;

* Finisaje exterioare: refacerea instalaţiilor electrice, termice şi sanitare.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Judeţean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *