Investiția de la Palatul Cultural Arad, aproape de final

Publicat de actualitati-arad in 09 Mar, 2017 | Parerea ta

Stadiul lucrărilor de reabilitare a Filarmonicii a fost prezentat în această dimineață jurnaliștilor arădeni, în cadrul unei conferințe de presă susținute pe șantier de viceprimarul Călin Bibarț care a avut alături pe responsabilii de proiect și pe executantul lucrărilor.

Specialiștii care se ocupă de restaurarea picturilor și ornamentelor murale au prezentat în premieră concluziile la care au ajuns după studierea documentelor originale ale edificiului și după descoperirile pe care le-au făcut pe șantier.

Prof.univ. Baciu Anamaria a explicat soluțiile alese și a oferit detalii privind aspectul pe care îl vor avea sala de concerte și foyerele după restaurare.

Investițiile de reabilitare a Filarmonicii Arad sunt derulate de municipalitate cu fonduri din bugetul local.

Șantierul a fost deschis în toamna anului 2015 iar constructorii s-au angajat să finalizeze în termen de 2 ani. Valoarea lucrărilor de construcții este de 17 milioane lei.

Proiectul este complex și cuprinde consolidare structură, reabilitare instalații, restaurare, accesibilizare cu ascensor, modernizarea echipamentelor și dotărilor scenei și sălii de concerte.

În prezent sunt finalizate consolidările la subsol, scenă și pereții scenei, sunt realizate instalațiile electrice, termice și sanitare, reabilitarea fațadei principale este realizată în proporție de 90%, reparațiile acoperișului 75%.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare