Întreprinderile mijlocii, verificate din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă

Publicat de actualitati-arad in 18 Feb, 2015 | Parerea ta

comunicat presaPe parcursul anului 2015, se va desfăşura „acţiunea de monitorizare privind riscurile existente la locurile de muncă din întreprinderi mijlocii (50 – 249 lucrători)”.

Potrivit art.4 alin.(1) lit.c) din Legea nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mijlocii şi mijlocii, cu modificări si completări ulterioare, întreprinderile mijlocii au între 50 şi 249 de salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau deţin active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro.

Acţiunea are ca obiectiv monitorizarea respectării prevederilor legale privind prevenirea riscurilor profesionale în întreprinderi mijlocii, precum şi cu privire la măsurile de prevenire şi protecţie aplicate.

Acţiunea de monitorizare urmăreşte, pe de o parte, conştientizarea angajatorilor cu privire la necesitatea respectării cerinţelor legale din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi, pe de altă parte, identificarea situaţiei actuale a activităţilor de prevenire şi protecţie realizate în întreprinderile mijlocii.

În vederea stimulării creării unui mediu de lucru sănătos şi sigur în întreprinderi, şi în special în cele mici şi mijlocii, Cadrul strategic al UE privind securitatea şi sănătatea la locul de muncă 2014 – 2020 prevede că „respectarea obligaţiilor legale şi măsurile de asigurare a respectării legislaţiei luate de organismele de control, inclusiv de inspectoratele de muncă, rămân factori-cheie pentru gestionarea ssm în majoritatea unităţilor.”

Acţiunea de monitorizare vizează întreprinderile mijlocii din toate domeniile de activitate.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ITM Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare