Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Intervenții pentru remedierea avariilor produse de furtună

Echipe de intervenție de la Gospodărirea Comunală, ISU, ENEL, RECONS, Polaris, Universul Verde, Poliția Locală, dar și voluntari, s-au implicat pentru remedierea avariilor produse de furtuna de vineri.

„Din dispoziţia şi sub directa coordonare a Primarului Gheorghe Falcă, imediat după încetarea manifestărilor violente ale furtunii din seara zilei de vineri, 23 iunie 2017, mai multe echipe de intervenție de la Gospodărirea Comunală, ISU, ENEL, RECONS, Polaris, Universul Verde, Poliția Locală și echipe de voluntari s-au implicat promt în vedere remedierii avariilor produse de fenomenul meteorologic“, se menționează într-un comunicat de presă remis de Primăria Arad.

Furtuna a produs pagube mari în cartierul Aradul Nou, zona Câmpul Albinelor, dar și pe străzile Armoniei și Bagdazar.

„Peste 20 de case au rămas fără acoperișuri, iar alte zeci au fost parțial decopertate. Locuitorii de pe Câmpul Albinelor au rămas fără energie electrică, după ce furtuna a doborât mai mulți stâlpi de medie tensiune. Echipe de la Enel intervin pentru a remedia avaria. Lor li se vor alătura și echipe de intervenție de la Elba.

În paralel se lucrează cu toate efectivele în teren la degajarea străzilor Armoniei, Barbu Lăutaru, Molidului, S. Borlea, Steagului, precum și a drumului spre Pădurea Ceala, unde mai mulți copaci au fost culcați la pământ de furtună.

Echipele de la salubrizare intervin cu automătura pe arterele din municipiu. Se lucrează pe Titulescu, Revoluției, Timișoarei, Aurel Vlaicu și Zimandului.

Și echipe ale Companiei de Apă au ieșit pe teren și au monitorizat zonele cu probleme din municipiu pentru a interveni în caz de nevoie.

Protecția Civilă din Primărie este deja în contact cu arădenii care și-au pierdut acoperișul caselor sau care a fost avariat din cauza furtunii“, se mai arată în comunicatul de presă.

Conform sursei citate, primarul muncipiului Arad, Gheorghe Falcă, le mulţumește tuturor celor care au intervenit şi care încă intervin pentru remedierea situației.

„Cu toate efectivele în teren, acţiunile autorității locale vor continua, până la remedierea în totalitate a efectelor furtunii“, se mai menționează în comunicatul Primăriei Arad.

UPDATE

„Din cauza condiţiilor meteo deosebite (furtună, rafale de vânt puternic cu aspect de vijelie) ce s-au declanșat vineri seară, începând cu ora 18.00, au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii E-Distribuţie Banat.

În județul Arad, efectele furtunii au fost majore pentru rețelele electrice, 6 stâlpi de înaltă tensiune au fost rupți precum și alți 49 de stâlpi de medie tensiune.

La această oră (sâmbătă, ora 18.00 – n.r.) au rămas nealimentate 7 linii electrice aeriene de medie tensiune , 25 de posturi de transformare și sunt încă fără tensiune o parte a suburbiilor municipiului Arad și parțial 3 localități: Cruceni, Hunedoara Timișană, Pecica. Se înregistrează deranjamente individuale și colective în diverse zone ale județului Arad pentru care se intervine până la alimentarea tuturor clienților.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite cu ruperea copacilor sau a crengilor peste rețelele electrice, se numără izolatori sparţi, stâlpi de înaltă  și medie tensiune rupți cu conductoare rupte.

Echipele E-Distribuție Banat lucrează neîntrerupt pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor“, a informat, sâmbătă, Biroul de presă Enel România.

CITITI SI:

O furtună a provocat pagube în municipiul și județul Arad

Pagube provocate de furtună la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *