Intervenție Salvaspeo. Un câine a căzut în puțul unei mine

Publicat de actualitati-arad in 11 May, 2014 | Parerea ta

caineMembrii Salvaspeo din Arad au intervenit, duminică, pentru salvarea unui câine, care a căzut 15 metri în gura de aerisire a unei mine de uraniu părăsită, aflată în zona localității Săvârșin.

Câinele aparține unui localnic, iar pentru salvarea lui au intervenit membrii Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Arad.

Solicitarea de salvare a fost preluată de echipa Salvaspeo prin intermediul dispeceratului județean al Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Arad, după ce proprietarul animalului a sunat la numărul unic de urgență 112.

Incidentul s-a produs în dimineața zilei de duminică, când, proprietarul, un tânăr din Săvârşin, se plimba cu câinele său prin pădure.

„Deoarece în zonă a funcționat o exploatare minieră de uraniu, la suprafață au rămas deschise, până în prezent, mai multe guri de aerisire, cu adâncimi de peste 15 metri, care pot pune în pericol viața celor care se apropie de acestea, în cazul de faţă, victima acestor capcane fiind un animal“, a precizat Mihai Besesek, șeful Serviciul Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Arad.

La acțiune au participat șase salvatori, care, cu ajutorul tehnicilor de salvare utilizate la salvările din peșteri şi a materialelor tehnice din dotare, au reuşit să coboare în siguranță până la animal şi să-l scoată afară.

„Chiar dacă câinele a căzut de la o înălțime considerabilă, acesta nu a pățit nimic, atât el, cât şi stăpânul, alegându-se în schimb cu o sperietură puternică“, a mai spus Mihai Besesek.

Echipele de intervenţie ale Serviciului Public Judeţean Salvamont – Salvaspeo Arad sunt formate din salvatori voluntari, civili, pregătiţi şi formaţi pentru salvări din zone greu accesibile şi dificile, care necesită o pregătire specifică, antrenament continuu şi echipamente de intervenţie speciale.

foto: Salvaspeo Arad

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare