UPDATE: Internet gratuit în centrul Aradului

Publicat de actualitati-arad in 14 Aug, 2013 | Parerea ta

oferte-300x204Primele stații hot spots pentru acces gratuit la internet sunt funcționale în municipiul Arad începând de miercuri, urmând ca în perioada următoare să se ajungă la un număr de 30 de astfel de stații.

Conform reprezentanților Primăriei, a fost finalizată alimentarea pentru majoritatea echipamentelor, iar primele 15 hot spot-uri, aplasate în zona centrală a orașului, vor fi puse în funcțiune miercuri, în avanpremiera Zilelor Aradului, urmând ca și celelalte să fie date în folosință în 2-3 săptămâni.

Cei din Primăria Arad au menționat că achizițiile de echipamente și servicii din cadrul proiectului hot-spots s-au dus la îndeplinire în condițiile și termenul prevăzut în contractul de finanțare încheiat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013.

După încheirea acestei etape, Primăria municipiului a efectuat demersurile pentru punerea în funcțiune, respectiv asigurarea  alimentării separate cu energie electrică a celor 30 de hotspoturi, conform reglementărilor legale și procedurilor și termenelor de lucru ale furnizorului de energie electrică  (întocmire documentație tehnică pentru obținerea avizelor, încheiere contract de furnizare, realizarea branșamentelor, etc.

Cele 30 de stații hot spots vor fi amplasate astfel: Colegiul Naţional „Moise Nicoară”, Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, Catedrala Minoriţilor, Piaţa „Avram Iancu“, str. Meţianu spre Piaţa Catedralei, Piaţa Primăriei, Piaţa Drapelului, Palatul Cultural şi Piaţa George Enescu, Stația CFR, Piaţa UTA, Piaţa Fortuna, Pasaj Micălaca – Sala Polivalentă, Zona Industrială Vest, Piaţa Spitalului, Cetatea Aradului şi Podul Decebal, Micălaca – Aleea Borsec, Faleza Mureşului cu Parcul Copiilor, Ştrandul Neptun, Biserica Sârbească, Parcul Reconcilierii, Turnul de Apă, Podul Traian, Statuia Sfânta Treime (Aradul Nou), Aradul Nou – Intersecţia Quark Motors.

Proiectul prevede şi amplasarea pe străzile Aradului a 30 de camere video, având ca scop promovarea turistică a oraşului prin transmiterea de imagini în direct pe internet.

Imaginile vor putea fi urmărite pe site-ul www.aradhotspots.ro.

UPDATE

Începând de miercuri, arădenii se pot conecta gratuit la internet în mai multe zone de pe raza municipiului prin Wi-Fi www.aradhotspots.ro.

Serviciul asigură conexiunea internet wireless de mare viteză și acoperă deja zona centrală a orașului.

Serviciul a fost lansat în mod oficial la finalul ședinței de Consiliu Local, care a avut loc miercuri, când primarul și consilierii au coborât pe platoul Primăriei și alături de arădenii care se aflau în zonă s-au conectat la internet cu telefoanele mobile și laptop-uri.

„Suntem bucuroși să punem la dispoziția arădenilor aceste hotspoturi în preajma Zilelor Aradului. Prin acest proiect cu fonduri europene Aradul va fi orașul cu cea mai mare acoperire a serviciului de internet Wi-Fi gratuit din România, iar rețeaua de camere web va transmite imaginile pe internet pentru promovarea Aradului. Totodată, aceste echipamente vor fi integrate în sistemul de camere video pe care îl vom dezvolta pe raza municipiului Arad, pentru a crește gradul de siguranță al cetățenilor“, a declarat, Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

În 30 de locații din municipiul Arad (zona centrală, dar și alte zone publice) s-au instalat acces-point-uri de internet wireless și camere web de panoramă, care vor oferi  acces gratuit la internet și imagini reprezentative din municipiul Arad pe site-ul  www.aradhotspots.ro.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare