Întâlnirea oamenilor mici din România

Publicat de actualitati-arad in 17 Aug, 2015 | Parerea ta

1Fiecare dintre noi suntem, fără îndoială, unici, adică fiecare altfel decât celălalt și asta nu ni se pare absolut deloc anormal.

Dar cand „altfel” inseamna sa n-ai picioare, sa n-ai maini, sa n-ai vedere, sa te deplasezi in fotoliul rulant, sa te tarasti in carje etc., etc., atunci „altfelul” devine stigmat.

Ei vad si pot vorbi, au si maini si picioare numai ca acestea sunt nedezvoltate. Sunt ei…. Oamenii Mici!

Desi luna octombrie este declarata in mod oficial, luna internationala a nanismului, in perioada 14,15 si 16 august 2015, la Hanul Moara cu Noroc din hotarul Ineului, a avut loc Intalnirea Oamenilor Mici din Romania.

Prin acest eveniment a vrut sa se arate ca a fi mic nu inseamna a fi anormal ci doar diferit si ca acei centimetri in minus sunt compensati de inteligenta, curaj si ambitie.

Asociatia Cetatea Voluntarilor, prezenta la eveniment, sustine dorinta de a se schimba si imbunatati perceptia oamenilor asupra “normalitatii fizice” si a standardelor impuse de aceasta.

Nanismul nu este un motiv pentru care sa se presupuna ca cineva este incapabil. Oamenii Mici merg la scoala, merg la serviciu, se casatoresc si cresc copii, exact ca si semenii lor de inaltime medie.

In final, ceea ce de fapt conteaza, este ca… nu conteaza inaltimea. Fie ca esti inalt sau scund, ceea ce conteaza este sufletul omului si empatia pe care fiecare ar trebui sa o simta pentru cel de langa el.

Alaturi de noi a fost si primarul Ineului Calin Abrudan care a transmis bucuria ca Ineul gazduieste aceasta intalnire.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Asociația Cetatea Voluntarilor. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

2

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare