Întâlnirea anuală a speologilor din România, la Moneasa

Publicat de actualitati-arad in 01 Sep, 2015 | Parerea ta

Moneasa (1)În perioada 2-6 septembrie 2015, în arealul Stațiunii Moneasa va avea loc cea de a 43-a ediție a Congresului Național de Speologie, cea mai mare și cea mai importantă întâlnire anuală a speologilor din România.

Congresul Național de Speologie marchează bilanţul unui an de activitate, fiind un forum de exprimare şi dezbatere pe toate domeniile ce ţin de speologie, carstologie sau alte domenii conexe acestora.

Evenimentul este împărțit în două secțiuni, Precongresul, în zilele de miercuri, joi și vineri, 2-4 septembrie, când se vor organiza vizite la principalele obiective speologice din zonă și Congresul, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, 4-6 septembrie. La eveniment s-au înscris deja peste 200 de participanți din țară, cât și invitați din străinătate.

Pe durata Precongresului se vor organiza vizite la obiectivele speologice din Moneasa (Peștera cu Apă de la Moară, Peștera de la Băi, Peștera Liliecilor, Avenele Izoi etc.), cât și la câteva cavități subterane din zona Platoului Carstic Vașcău, aflat la granița județelor Arad și Bihor (Peștera Câmpenescă, Avenul din Fața Iliei și Peștera din Valea Ponoare).

Congresul este găzduit de Hotel Moneasa și va cuprinde în program o serie de concursuri și expoziții de fotografie subterană, hărți de peșteră, prezentări multimedia, filme, sesiuni de comunicări, cât și concursuri practice interactive cu tematică speologică. Festivitatea de deschidere va avea loc în seara zilei de vineri, 4 septembrie, seară dedicată aniversării a 20 de ani de la înființarea Asociației Speologice Speowest Arad.

În cadrul Congresului se desfășoară și Adunarea Generală a Federației Române de Speologie și se vor organiza grupuri de lucru pe teme precum salvaspeo, educație speologică, protecția mediului etc.

Anul acesta, Congresul Național de Speologie este organizat de către Asociația Speologică Speowest Arad sub egida Federației Române de Speologie cu sprijinul Consiliului Județean Arad, Primăriei Comunei Moneasa, Centrului Cultural Județean Arad și a Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Judeţean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare