Ziarul electronic al arădenilor

Întâlnire la Consiliul Judeţean cu operatorii din turism

Grupul de lucru din cadrul Consiliului Judeţean, implicat în elaborarea noii strategii de dezvoltare turistică a judeţului Arad, a avut astăzi o nouă întâlnire, cu operatorii din turism.

În cadrul dezbaterii, reprezentanţii din sistemul hotelier, gastronomic şi ai agenţiilor de turism au venit cu sugestii şi propuneri, pentru revitalizarea turismului arădean.

S-au identificat atât zonele cu potenţial turistic, diferitele tipuri de turism care funcţionează în judeţul nostru, dar şi problemele cu care se confruntă operatorii din turism.

Cele mai importante probleme sunt infrastructura, în special cea rutieră, insuficienta promovare a Aradului, anumite obiective nefiind cunoscute nici măcar de arădeni.

Printre propunerile operatorilor din turism au fost dezvoltarea unor tipuri de turism: cinegetic (care atrage şi în prezent mulţi turişti, în special din străinătate), sportiv (ciclism, cros), gastronomic sau istoric.

Dezbaterile legate de strategia turistică a judeţului Arad vor continua după următorul program:

Marţi, 10 ianuarie: Consultare cu mediul academic şi preuniversitar

Miercuri, 11 ianuarie: Consultare cu mediul de afaceri

Joi, 12 ianuarie: Consultare cu primarul municipiului Arad

Vineri, 13 ianuarie: Consultare cu societatea civilă şi Boardul Aradului

Luni, 16 ianuarie: Consultare cu mass-media

Marţi, 17 ianuarie: Consultare cu consilierii judeţeni

Miercuri, 18 ianuarie: Consultare cu consilierii municipali

Joi, 19 ianuarie, ora 16.30: Consultare publică, cu toate persoanele interesate să îşi aducă contribuţia la Strategia de Dezvoltare a Turismului în Judeţul Arad

Vineri, 20 ianuarie: Consultare cu primarii din judeţ.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *