Ziarul electronic al arădenilor

Instruire cu primarii și secretarii pentru alegerile locale, la Moneasa

comunicat presaÎn perioada 28.03.-31.03.2016 are loc, la Moneasa, o sesiune de instruire a primarilor și secretarilor unităților administrativ-teritoriale din Județul Arad cu privire la sarcinile ce le revin în vederea organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor locale, în baza art. 11, alin (2) din H.G. 54/2016 privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor locale din anul 2016.

Sesiunea de instruire este organizată de Instituția Prefectului – Județul Arad, cu sprijinul Autorității Electorale Permanente (Filiala Vest și Biroul Județean Arad) și a Serviciului de Telecomunicații Arad.

Cu prilejul acestei sesiuni, primarilor și secretarilor le vor fi prezentate noutăți legislative din mai multe domenii importante precum: situațiile de urgență, fondul funciar, salubrizarea localităților, accesarea fondurilor europene, transparență decizională.

Prezentările vor fi susținute de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în respectivele domenii.

„Ca urmare a participării la această sesiune de instruire, primarii și secretarii vor fi în măsură să înțeleagă pe deplin obligațiile ce le revin în organizarea fără cusur a alegerilor locale din acest an.

De asemenea, este important ca aceștia să fie informați periodic și cu privire la alte noutăți legislative apărute direct de la reprezentanții instituțiilor cu activitate în domeniu”, a declarat Cosmin Pribac, Prefectul Județul Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al Prefecturii Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.