Înștiințări prin SMS, pentru datornicii la stat

Publicat de actualitati-arad in 16 Nov, 2013 | Parerea ta

smsFirmele din județul Arad, care au datorii la bugetul de stat, vor fi înştiinţate prin SMS-uri că nu şi-au achitat obligaţiile fiscale la timp.

Conform reprezentanților Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Timişoara, măsura va fi aplicată experimental în județele Arad, Timiş, Hunedoara şi Caraş-Severin, începând cu luna noiembrie.

Astfel, managerii sau contabilii şefi ai unei firme cu datorii la stat vor primi un SMS la două zile după data de 25 a fiecărei luni, în care li se va transmite că trebuie să-şi achite restanţele la Fisc.

Cei de la DGRFP Timişoara au precizat că în luna octombrie au fost făcute primele teste în cazul persoanelor fizice care trebuiau să-şi plătească impozitul agricol.

Au fost lansate peste 3.000 de SMS-uri, iar încasările au depăşit 90% din cele care trebuiau plătite la termen, astfel că s-a luat decizia ca fie trimise SMS-uri şi persoanelor juridice.

Noul sistem de comunicare este mult mai rapid şi mai ieftin decât corespondenţa prin scrisori.

Astfel, costurile pentru cele 3.000 de SMS-uri transmise în octombrie au fost de 400 de lei, ceea ce înseamnă o reducere cu 75% faţă de sistemul clasic, prin scrisori.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare