Inspectorii de muncă arădeni, în inspecţie la service-uri, vulcanizări şi spălătorii auto

Publicat de actualitati-arad in 16 Feb, 2015 | Parerea ta

comunicat presaActivităţile din domeniul reparării şi întreţinerii autovehiculelor au un mare impact asupra securităţii şi sănătăţii lucrătorilor, riscurile specifice activităţii pot genera accidente cu efecte asupra capacităţii de muncă a lucrătorilor în situaţiile în care nu se iau sau nu se respectă măsurile de securitate în muncă.

Lucrătorii implicaţi în activităţile de reparaţii şi întreţinere a autovehiculelor precum: mecanică auto; tinichigerie auto; vopsitorie auto; sudură auto; spălătorie auto; vulcanizare auto, pot fi expuşi unei multitudini de riscuri specifice acestor activităţi de natură:

chimică, la contactul cu solvenţi, inhalarea de vapori de gaze şi particule rezultate din procesul tehnologic etc.;

fizică, ca urmare a expunerii la zgomot şi vibraţii, a manipulării manuale a maselor etc.;

mecanică, la utilizarea unor echipamente mecanice neconforme, ca urmare a mişcării autovehiculelor neasigurate etc.

În acest sens, la nivel naţional, se desfăşoară în perioada martie – noiembrie a.c. –punându-se accent pe activităţile specifice de sezon, respectiv: schimbarea cauciucurilor iarnă/vară precum şi activităţile desfăşurate în perioadele cu temperaturi extreme – acţiunea intitulată generic „Verificarea modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în cadrul unităţilor care au ca obiect de activitate întreţinere şi repararea autovehiculelor”.

Acţiunea este adresată, îndeosebi, angajatorilor şi lucrătorilor care desfăşoară activităţi economice principale sau secundare de întreţinere şi reparaţii ale autovehiculelor (service-uri auto, vulcanizări auto, spălătorii auto). Acţiunea îşi propune, de altfel, creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi lucrătorilor care desfăşoară activităţi de reparaţii ale autovehiculelor (service-uri auto), repararea, ajustarea sau înlocuirea pneurilor (vulcanizări auto), respectiv servicii de întreţinere auto (spălătorii auto), privind necesitatea aplicării şi respectării la locul de muncă a legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ITM Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare