Ziarul electronic al arădenilor

Inimă umană, formată în centrul Aradului

inima aradGALERIE FOTO Sute de elevi și preșcolari de la liceele, şcolile şi grădiniţele din municipiul Arad au format, vineri, o inimă umană pe platoul din faţa Palatului Administrativ, pentru a marca Ziua Internaţională a Bolilor Rare.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia „Cetatea Volutarilor”din Arad, care a dorit să accentueze faptul că bolile rare „merită o atenţie deosebită din parte tuturor factorilor de decizie din domeniul sănătăţii şi nu numai“.

Ziua Internaţională a Bolilor Rare este marcată în fiecare an în preajma zilei de 28 februarie şi are ca scop identificarea unor posibilităţi de colaborare pentru a oferi o îngrijire de calitate pacienţilor.

„În România există mai multe domenii în care accesul la îngrijire în bolile rare a cunoscut un anumit progres în ultimii ani, dar sunt încă foarte multe de făcut. În continuare este nevoie de sprijinul tuturor pentru asigurarea accesului la tratamentul bolilor rare, dezvoltarea serviciilor sociale specializate pentru bolile rare, saprijinirea activităţii Consiliului Naţional al Bolilor Rare şi a Strategiei Naţionale de Sănătate, colaborarea cu Ministerul Sănătăţii în identificarea de soluţii pentru pacienţii cu boli rare“, se menționează pe pliantele oferite participanților la eveniment.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.