Ziarul electronic al arădenilor

Inimă pentru îndrăgostiți, în centrul Aradului

O inimă formată din baloane a fost amplasată în centrul municipiului Arad, unde cuplurile de îndrăgostiți se pot fotografia într-un decor specific sărbătorii îndrăgostiților.

Inima, formată din baloane roșii, a fost montată, luni, pe platoul din fața Palatului Administrativ.

„Arădenii care trec prin fața Palatului Administrativ pot vedea o imensă inimă din baloane, care a fost amplasată pentru a celebra ziua Sf. Valentin, dar și Dragobetele. Până la sfârșitul lunii februarie, cuplurile de îndrăgostiți au astfel ocazia să se fotografieze într-un decor specific sărbătorii îndrăgostiților“, se menționează într-un mesaj al Centrului Municipal de Cultură Arad.

Pentru tinerii din multe ţări de pe mapamond, 14 februarie a devenit sărbătoarea Îndrăgostiţilor. Şi în ţara noastră este sărbătorit Sfântul Valentin. Românii, tinerii mai ales, au adoptat această sărbătoare, chiar dacă Valentine’s Day a stârnit un val de critici.

În România, sărbătoarea tradițională pentru iubiți este Dragobete care este sărbătorită pe 24 februarie. Numele vine de la un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Dragobete poate fi găsit și în cuvântul românesc dragoste.

Dragobtele este identificat cu Cupidon, zeul dragostei din mitologia romană şi cu Eros, zeul iubirii în mitologia greacă.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *