Informare privind anumite modificări legislative

Publicat de actualitati-arad in 08 Sep, 2015 | Parerea ta

comunicat presaPrefectul Județului Arad a transmis secretarilor unităților administrativ-teritoriale din Județul Arad o informare cu privire la anumite modificări substanțiale în legislația privind administrația publică și statutul aleșilor locali.

Astfel, în Monitorul Oficial cu numărul 349/20.05.2015, a fost publicată Legea 115/2015 pentru modificarea Legii 215/2001 a Administrației publice locale, respectiv pentru modificarea și completarea Legii 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, în sensul emiterii directe de către Prefect a Ordinului de încetare a mandatului de ales local (consilier local sau județean), în cazul retragerii sprijinului politic pentru acesta.

De asemenea, în Monitorul Oficial cu numărul 469/13.06.2015 a fost publicată Decizia nr. 18/08.06.2015 a Înaltei Curți de Justiție și Casație – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, prin care s-a stabilit faptul că dispozițiile art. 15, alin. 2, lit. e din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali sunt aplicabile și în cazul condamnării, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea condiționată a pedepsei, cu aplicarea art. 81-82, respectiv cu executarea în alte condiții decât cele prevăzute de art. 57 alin 1 din Legea nr. 15/1968 privind Codul Penal al României, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Ca urmare a acestor modificări, secretarilor unităților administrativ-teritoriale din Județul Arad le-a fost solicitat ca în termen de trei zile de la primirea informării să verifice și să comunice Prefectului dacă sunt situații de aleși locali (primari, viceprimari, consilieri locali) care au fost condamnați, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, precum și să facă propunerile corespunzătoare pentru încetarea mandatului.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al Prefecturii Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare