Ziarul electronic al arădenilor

Incident la videoproiecția din centrul Aradului. Un tânăr a strigat „Allahu Akbar!“

Un tânăr a fost reținut de polițiști, vineri seara, după ce strigat „Allahu Akbar!“, în centrul Aradului, unde era lumea adunată pentru a urmări videoproiecția de pe Palatul Administrativ.

Incidentul a fost făcut public pe o rețea de socializare de unul dintre spectatorii prezenți, vineri seara, la evenimentul din zona centrală a orașului.

„Cât de imbecil trebuie să fii să strigi Allahu Akbar lângă mulțimea adunată în fața Primăriei pentru spectacol? Se pare că un tânăr în jur de 20 de ani, cu barbă, a crezut că e distractiv să facă asta. Venind dinspre strada Horea spre Primărie a început să strige acele cuvinte. Polițiștilor nu le-a plăcut și a fost reținut de mascați. Foarte bine i-au făcut, dacă ar primi și o amendă usturătoare ar fi și mai bine. Degeaba a strigat apoi că e glumă după ce a văzut că e reținut. Asemenea glume nu se fac în actualul context. Noroc că nu a fost auzit de multă lume… Imbecil!“, a scris M.G. pe Facebook.

Expresia „Allahu Akbar!” (Allah e mare!) este asociată, de multe ori, cu un strigăt de luptă al teroriştilor islamişti.

Peste 2.000 de oameni au fost prezenți, vineri seara, în centrul Aradului, unde au fost proiectate pe clădirea Palatului Administrativ imagini din istoria Aradului, în cadrul unei videoproiecții realizate cu prilejul zilelor orașului.

Tot vineri, la Bruxelles, poliţişti au împușcat un bărbat, după ce acesta a atacat cu un cuţit doi militari, iar autorităţile au anunţat că incidentul este tratat drept atac terorist,

Atacatorul, de origine somaleză, nu era cunoscut serviciilor de securitate pentru legături cu terorismul. Cu toate acestea, ar fi strigat „Allah Akbar!“ înainte de a ataca.

Atacatorul, în vârstă de 30 de ani, de origine somaleză, a murit după ce a fost dus la spital.

foto: Facebook

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.