Ziarul electronic al arădenilor

Incident cu final fericit pentru un bărbat și cei doi copii ai săi

GALERIE FOTO Jandarmii arădeni s-au implicat în susținerea unui bărbat și a celor doi copii ai săi, după un incident care a avut loc în luna februarie.

Conform conducerii Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, în luna februarie, la dispeceratul unității, a fost sesizat, prin apelul de urgență 112, faptul că, într-un parc din municipiu, un bărbat de aproximativ 45 ani, încearcă să răpească un copil. „Ajunși de urgență la fața locului, jandarmii au identificat copilul în cauză, dar bărbatul dispăruse. În urma verificărilor, jandarmii au constatat că situația este alta. De fapt, bărbatul reclamat este părintele copilului, iar acesta a venit după el în parc să-l ducă acasă, fiind o oră destul de înaintată, copilul refuzând, manifestându-se prin strigăte.  Un grup de adolescenți, care se afla în apropiere, a văzut activitatea și au sunat la 112“, a precizat comandantul IJJ Arad, col. Sorin Nicolae Axenti.

Jandarmii l-au luat pe băiat, au depistat-o și pe sora acestuia care se afla în parc, și i-au dus pe amândoi la domiciliu lor. Aici l-au întâlnit și pe părintele copiilor și erau hotărâți să-l sancționeze pentru lăsarea minorilor nesupravegheați.

„În urma discuțiilor avute cu acesta și vecinii lui, jandarmii au constatat că tata copiilor îi crește sigur de aproximativ 4 ani, de când a divorțat, și nu mai știe nimic de mama copiilor, de curând a rămas fără servici, trăiesc în condiții sărăcăcioase, fără curent, gaz, apă caldă, dar cu toate acestea părintele și-a dedicat tot timpul pentru copii, și a încercat să lucreze cu ziua pentru a avea ce le pune pe masă odraslelor sale, fără a se gândii vreo clipă să-i abandoneze“, a mai spus șeful IJJ Arad.

Din acel moment, jandarmii implicați au început să aibă grijă de familia respectivă și au făcut mai multe acte de omenie.

Primul lucru a fost plata datoriilor la Enel și racordarea la curent. De asemenea, cu ajutorul reprezentantului unei societăți comerciale, care a aflat de situația acestora, factura la curent este plătită regulat. Lunar familia a beneficiat de bunuri alimentare și nealimentare, achiziționate de jandarmi.

„Le-a fost adus un frigider, butelie de aragaz și urmează instalarea unui boiler pentru apă caldă. În momentul de față jandarmii sunt în plină procedură de achitare a datoriilor la E.ON și racordarea la gaz, având în vedere că se apropie sezonul rece, iar căldura este pe gaz și au mare nevoie. Pe timpul anului școlar, jandarmii s-au interesat de situația școlară a celor doi copii, constatând că fata învață foarte bine, în ciuda condițiilor de acasă, iar acum urmează să intre în clasa a VIII-a“, a mai spus col. Sorin Nicolae Axenti.

Acesta a mai adăugat că, având în vedere necesarul de rechizite pentru noul an școlar, jandarmii vor avea grijă ca cei doi copii sa aibă tot ce le este necesar la școală.

„În momentul de față situația financiară a familiei respective s-a ameliorat puțin, părintele găsidu-și un loc de muncă, acest lucru fiind o condiție strictă impusă de jandarmi, pentru a beneficia de ajutor în continuare“, a menționat col. Sorin Nicolae Axenti, comandantul IJJ Arad.

foto: IJJ Arad

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.