Ziarul electronic al arădenilor

A început şcoala și în Penitenciarul Arad

Marți, 12.09.2017, Penitenciarul Arad a marcat, în mod festiv, deschiderea anului şcolar 2017 – 2018, la sediul instituţiei.

Alături de personalul didactic, ce va asigura instruirea şcolara si profesională a persoanelor condamnate, la festivitatea deschiderii noului an şcolar au participat conducerea unităţii penitenciare, conducerea celor două unitaţi de învăţământ cu care unitatea noastră colaborează în procesul de învăţământ, respectiv Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Arad şi Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan” Arad, lucrători ai Serviciului educaţie şi intervenţie psihosocială din cadrul instituției precum si cele de 46 de persoane condamnate care s-au înscris la cursurile şcolare (clasele I – X) în anul şcolar 2017 – 2018

Şcolarizarea persoanelor condamnate este integrată în sistemul naţional de învăţământ, astfel că programa şcolară cuprinde aceleaşi materii şi bareme de evaluare din sistemul educaţional românesc.

Educaţia persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administraţia penitenciarului, prin aceasta realizându-se pregătirea acestora pentru revenirea în societate şi sporirea şanselor de reintegrare în societate.

Astfel, pentru buna desfăşurare a activităţilor şcolare au fost pregătite corespunzător toate spaţiile, punându-se la dispoziţia elevilor şi profesorilor 7 săli de clasă, cancelarii, o bibliotecă, dar şi rechizitele necesare fiecăruia dintre elevi.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Penitenciarul Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.