Începe cea de a doua ediție a Concursului Internațional de Canto „Alexandru Fărcaș“

Publicat de actualitati-arad in 08 Sep, 2015 | Parerea ta

comunicat presaCea de a doua ediție a Concursului Internațional de Canto „Alexandru Fărcaș“ va fi organizată de Filarmonica de Stat Arad în perioada  9 -13 septembrie 2015, locațiile în care se vor desfășura etapele competiției din acest an fiind Liceul de Arte „Sabin Drăgoi“ și Teatrul Clasic „Ioan Slavici“.  

Omagiu adus importantei personalități arădene,  a cărui carieră  a marcat  destinele a două dintre cele mai importante instituții de cultură ale Transilvaniei – Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ și  Opera Națională Română din Cluj, concursul se bucură și în acest an de  un juriu internațional, din care fac parte  Hasmik Papian (Austria),  Erdenetuya Balansuren (Mongolia), Stanislav Ushev –Bulgaria, Constantin  Rîpă – România și Mircea Radu Sâmpetrean – România.

Etapele concursului sunt deschise publicului, tematica muzicală  acoperind arii din opere  scrise original în limba italiană,  de compozitori ai secolelor XVIII, XIX și începutul secolului XX.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al Filarmonicii de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare