Încep lucrările la pasarela peste râul Mureș

Publicat de actualitati-arad in 15 Jun, 2013 | Parerea ta

pasarela1-300x225Lucrările la pasarela pietonală peste râul Mureș, care va fi realizată în zona Ștrandului Neptun din Arad, vor începe în această lună.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus că, săptămâna viitoare, joi, se va face predarea amplasamentului pe care urmează să fie construită pasarela, urmând ca apoi constructorul să facă organizarea de șantier.

Durata lucrărilor este de 15 luni, începând de la data atribuirii contractului.

Contractul pentru realizarea pasarelei pietonale şi pentru biciclişti este în valoare de 10.371.179 de lei (aproximativ 2,3 milioane euro) şi a fost atribuit firmei arădene Tehnodomus SA, în urma unei licitaţii publice.

Pasarela care va face legătura dintre centrul orașului și ștrand va fi amplasată la aproximativ 25 de metri în amonte de podul de pontoane existent în zona parcului „Mihai Eminescu“. Soluţia aleasă este o pasarelă pietonală şi pentru biciclişti, hobanată cu doi piloni, care, din considerente estetice, sunt înclinaţi cu 5 grade spre albia Mureşului.

Lungimea totală a structurii este de 210,25 m, fiind realizată din 3 deschideri de 33,3 m, 125,9 m și 51 m.

Structura podului urmează să fie susţinută deasupra albiei de câte două cabluri, iar pasarela va fi iluminată prin intermediul unor stâlpi ornamentali dotaţi cu surse de iluminat tip economic şi va fi protejată împotriva trăznetului printr-o instalaţie specifică.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare