Ziarul electronic al arădenilor

Incendiu la Complexul de Servicii Sociale din Ineu

Un incendiu a izbucnit, marți, în Complexul de Servicii Sociale din orașul arădean Ineu, în camera arhivei de documente, copii aflați în clădire fiind evacuați.

Complexul găzduieşte copii de diferite vârste, fără familii.

Conform pompierilor, incendiul a izbucnit în urma unui scurtcircuit produs la instalaţia electrică dintr-o încăpere aflată la parterul clădirii, unde se află arhiva instituţiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, citat de News.ro, incendiul a fost sesizat de personalul casei de copii, care a sunat la 112, iar pompierii locali au lichidat incendiul în aproximativ 30 de minute.

În clădire se aflau aproximativ 15 copii de vârste diferite, precum şi personalul centrului, aceştia fiind evacuaţi după izbucnirea incendiului, fără a se înregistra răniţi.

„Incendiul nu a pus probleme majore, însă au fost degajări mari de fum. Au ars moblier şi documente din încăperea în care a izbucnit focul, fiind afectate alte două încăperi“, a declarat Pleşca, citat de News.ro.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Arad, de care aparţine Centrul, din primele cercetări ale pompierilor a reieşit că incendiul a izbucnit de la instalaţia electrică a clădirii, respectiv din cauza unui întrerupător defect la care s-a produs un scurtcircuit.

În incendiu au ars obiecte de mobilier şi documente din arhivă.

La faţa locului, a fost prezent şi un echipaj medical, nefiind însă necesară intervenţia acestuia.

foto: ISU Arad

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.