Incendiu la casa unuia dintre corifeii Marii Uniri

Publicat de actualitati-arad in 27 Mar, 2017 | 1 Commentariu

Un incendiu s-a declanșat, în noaptea de duminică spre luni, la casa din Arad care i-a aparținut lui Ștefan Cicio Pop, unul dintre corifeii Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Incendiul a fost anunțat duminică, în jurul orei 23.00, la clădirea situată în municipiu, pe strada Ștefan Cicio Pop, încadrată în clasa monumentelor istorice şi locuită de o persoană fizică.

„La intervenţie s-au deplasat două echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Arad, unul de stingere şi unul de căutare salvare. Incendiul se manifesta într-o încăpere a locuinţei cu flacără şi degajări mari de fum existând pericolul de generalizare şi propagare la restul construcţiei“, se arată într-o informare a ISU Arad.

Conform sursei citate, s-a reuşit stingerea focului după aproximativ 30 minute de intervenţie, cele două echipaje reuşind lichidarea incendiului în limitele găsite şi salvarea construcţiei.

În incendiu au ars bunurile din interiorul camerei şi s-au degradat pereţi de la fum.

„Cauza probabilă a incendiului a fost «conductor sau cablu electric defect sau neizolat corespunzător»“, se mai menționează în informarea ISU Arad.

Casa situată pe strada Ștefan Cicio Pop a fost, în toamna anului 1918, sediul guvernului Transilvaniei, a Consiliului Naţional Român Central.

În această casă a avut loc întrunirea Consiliului Naţional Român Central, ocazie cu care s-a stabilit data şi locul în care va avea loc Marea Unire.

În prezent, imobilul este într-o stare avansată de degradare, atât în interior, cât şi în exterior.

Share Button

comentarii

1 comment

  1. Francisc VISKY says:

    Desigur că şi incendiile apar atunci când sunt oportune… mai ales în asemenea situaţii în care la anul… casa trebuie să fie restaurată corespunzător de cei care se bucură acum… 😉

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare