Încă două blocuri sociale pe strada Tarafului

Publicat de actualitati-arad in 27 Dec, 2014 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMunicipalitatea arădeană intenționează să construiască încă două blocuri sociale pe strada Tarafului din cartierul Sînicolaul Mic, valoarea investiției fiind estimată la 11,8 milioane lei (2,6 milioane euro).

Pe strada Tarafului, municipalitatea a dezvoltat un grup de blocuri din categoria locuinţelor sociale, pentru a răspunde unui număr mare de cetăţeni care au nevoie de locuinţe.

„Din cauza numărului tot mai mare de solicitări pentru aceste locuinţe de tip social, administraţia locală doreşte extinderea acestei zone prin construirea unui cvartal cu funcţiunea de locuinţe. Prin construcţia propusă se urmăreşte creşterea nivelului de trai pentru persoanele încadrate în categoria celor cu probleme sociale. Amplasamentul propus este în zona adiacentă blocurilor existente, în apropierea reţelelor de utilităţi”, se menţionează într-un proiect de hotărâre care va fi spus aprobării în următoarea şedinţa a Consiliului Local Municipal.

Conform studiului de fezabilitate, cele două blocuri vor fi construite în regim de înălţime P + 2E, și vor avea în total 64 apartamente, prevăzute cu baie proprie şi bucătărie/chicinetă. Fiecare bloc va avea 32 de apartamente (12 cu 2 camere şi 20 cu o cameră) şi 22 de locuri de parcare.

La parterul blocurilor vor fi amenajate spaţii pentru servicii, reparaţii diverse şi spaţii pentru comercializarea produselor alimentare.

Valoarea totală estimată a investiţiei în cele două blocuri este de 11,8 milioane lei (2,6 milioane euro).

Blocurile vor fi construire pe structură metalică, vor avea închideri din panouri sandwich, vată minerală de 15 cm grosime şi ghips carton, cu compartimentări interioare din panouri sandwich de tablă sau gips carton simplu, între spaţiile aceluiaşi apartament şi panouri sandwich din tablă, vată minerală de 15 cm grosime şi ghips carton, placate dublu cu 2 plăci gips carton rezistente la foc, la compartimentările interioare între apartamente, casa scării şi învelitoare tip şarpantă cu învelitoare din panouri sandwich de tablă.

Durata de realizare a investiţiei va fi de 12 luni.

Finanţarea investiţiei se va realiza din fonduri ale bugetului general şi alte surse atrase conform listelor de investiţii aprobate în condiţiile legii.

Beneficiarii acestor locuinţe sunt în principal persoanele evacuate din casele retrocedate foştilor proprietari, dar şi alte alte familii în dificultate.

Primăria municipiului Arad a lansat în anul 2005 un program de investiţii pe termen mediu pentru a oferi soluţii decente la problemele locative ale chiriaşilor evacuaţi din imobile retrocedate şi a altor categorii de persoane în situaţie de risc social.

Până în prezent, pe strada Tarafului au fost construite șapte blocuri sociale, cu 278 de apartamente cu câte una, două şi trei camere.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare