Încă 40 de camere video vor fi amplasate în Arad

Publicat de actualitati-arad in 15 Nov, 2013 | 1 Commentariu

SAMSUNGPrimăria din Arad va extinde sistemul de supraveghere video din municipiu cu încă 40 de camere video, astfel că numărul acestora va ajunge 70, noile camere urmând să fie amplasate în intersecţiile aglomerate, în pieţe şi la intrarea în unităţile de învăţământ.

Pentru achiziționarea noilor camere video, Primăria a lansat o ofertă de participare de licitație prin Serviciul Electronic de Achiziţii Publice.

„Sistemul va fi format din 40 camere video rotative, de exterior, o soluţie server distribuţie conţinut, compusă din un server quad socket, o extensie unitate de stocare, o bucată rack montat cu accesorii, un UPS, două echipamente dispecerat. La fiecare echipament se vor conecta 4 monitoare“, se menționează în anunțul de participare.

Valoarea estimată a contractului este 754.032 lei, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 7 ianuarie 2014.

În documentația de licitație se mai menționează că cele 30 de camera video amplasate în prezent în Arad „este acoperită doar aproape jumătate din multitudinea punctelor de interes din municipiu, puncte de interes cultural, turistic, economic, social şi nu în ultimul rând de interes pentru siguranţa cetăţeanului şi siguranţa în trafic“.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunțat, luna trecută, că se dorește extinderea sistemului de supraveghere video în oraș.

Primarul a spus că s-a luat această decizie după o consultare cu conducerile Poliției Locale și Poliției Municipiului, care au cerut suplimentarea numărului de camere video.

Oamenii legii au cerut amplasare camerelor video în intersecţiile aglomerate din Arad, în pieţe şi la intrarea în unităţile de învăţământ.

„Poliţia Locală va asigura permanenţa în biroul din Primărie, unde se află serverul şi monitoarele care transmit imaginile de pe camerele video, astfel încât, în cazul în care va fi observată o infracţiune, să fie sesizate, imediat, organele îndreptăţite să intervină”, a spus Gheorghe Falcă.

Primele 30 de camere video au fost amplasate în Arad în cadrul unui proiect transfrontalier. Acestea sunt funcționale, iar imaginile pot fi urmărite pe site-ul www.aradhotspots.ro/video.

Imaginile transmise de camerele video sunt stocate timp de 6 luni și pot fi puse la dispoziţia celor de la Poliţie și Poliția Locală.

Share Button

comentarii

1 comment

  1. Andatech says:

    Primaria din Arad face o investitie foarte buna in aceste camere de supraveghere video pentru ca astfel ofera mai multa protectie cetatenilor orasului si mai mult sprijin politiei in rezolvarea anchetelor.

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare