În Arad au apărut indicatoare europene

Publicat de actualitati-arad in 04 Feb, 2013 | Parerea ta

semnalizari1Primele panouri de semnalizare și presemnalizare, realizate după model european, au fost montate în mai multe zone din municipiul Arad, acțiunea urmând să fie finalizată în perioada următoare.

Conducerea Primăriei Arad a anunțat că în oraș au fost montați 20 de stâlpi, pe care vor fi amplasate 30 de panouri de semnalizare și presemnalizare.

Deja au fost montate panouri pe Bulevardul Iuliu Maniu, în apropierea intersecţiei de la Podgoria, pe Calea Timişorii şi pe strada Pădurii.

„Panourile au dimensiunile prevăzute de Uniunea Europeană şi au fost concepute după modelele din marile oraşe europene. Astfel, Aradul va avea o presemnalizare şi o semnalizare corecte, care vor duce şi la dirijarea mai facilă a traficului greu spre ieşirile din oraş”, au anunțat reprezentanţii municipalităţii.

Cu ajutorul acestor panouri de semnalizare, șoferii vor putea să afle care sunt cele mai importante obiective din oraș şi, mai ales, cum pot ajunge la ieşirea spre autostrada Arad-Timişoara şi spre centura Aradului în regim de autostradă.

În Arad sunt prevăzute să fie amplasate panouri în mai multe intersecţii, respectiv în zonele UTA, Preparandiei-Dornei, Calea Romanilor, Calea Bodrogului, Intim, Podgoria şi Polivalentă.

Majoritatea panourilor care au fost sau vor fi montate conţin indicatoare de orientare care vor presemnaliza direcţiile la o intersecţie de drumuri, direcţiile indicate, direcţiile într-o intersecţie cu sens giratoriu, traseul urmat în cazul unei restricţii de circulaţie.

Panourile de semnalizare și presemnalizare sunt montate în conformitate cu prevederile studiului de trafic realizat de o firmă din Germania. Investiţia, în valoare de 500.000 de lei, este realizată cu bani de la bugetul local.

foto: stirileprotv.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare