Impozite mai mari pentru firmele chiriașe la Primărie

Publicat de actualitati-arad in 17 Jun, 2013 | Parerea ta

arad1Firmele care au concesionat sau au închiriat imobile aparținând Primăriei Arad vor plăti impozite de 13,33 ori mai mari, deoarece raportul de reevaluare a imobilelor din domeniul public nu a fost adoptat în Consiliul Local.

Ordinea de zi a ședinței CLM de luni a cuprins și proiectul de hotărâre privind aprobarea raportului de reevaluare a bunurilor imobile aparţinând domeniului public şi privat al statului român/municipiului Arad.

„Informăm cetățenii și persoanele juridice direct interesate că proiectul nu a obținut numărul de voturi impus de lege pentru a fi aprobat. La ședința CLM au fost prezenți 19 consilieri, iar proiectul nu a întrunit cele 16 voturi necesare. Este pentru a doua oară când acest proiect nu poate fi adoptat, iar consecința directă a refuzului de vota al reprezentanților PSD și PC este faptul că numeroase firme arădene vor avea de plătit impozite pe clădiri de aproape 13,33 ori mai mari“, se menționează într-un comunicat de presă remis de Primăria Arad.

În imobile concesionate/închiriate de la Primăria Arad își desfășoară activitatea aproximativ 250 de persoane juridice.

Conform sursei citate, „neaprobarea actualului raport de reevaluare a imobilelor din domeniul public afectează persoanele juridice concesionari sau chiriași în imobilele Primăriei, deoarece, conform contactelor de concesiune/ închiriere, obligația achitării impozitelor le revine acestora“.

Legislația fiscală în cazul impozitelor pe clădiri pentru persoanele juridice prevede aplicarea unei cote de 1,5% din valoarea de inventar a imobilelor, care se actualizează odată la trei ani.

În cazul în care procedura reevaluării nu se îndeplinește în acest interval, Codul Fiscal prevede că imobilele respective se impozitează cu 20% din valoarea de inventar, se mai menționează în comunicatul de presă al Primăriei Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare