Ziarul electronic al arădenilor

IMAR Arad cere insolvența News Television România

54e355766a811Producătorul de mobilă IMAR Arad, cu tradiție de peste 100 de ani în fabricarea de mobilier clasic, cere insolvența News Television România, companie care deține jumătate din acțiunile operatorului postului de știri B1 TV.

Compania arădeană, care se află la rândul său în insolvență, a depus luni cerere la Tribunalul București împotriva firmei controlate de familia Păunescu.

IMAR Arad  are peste 100 de ani de istorie și tradiție în producerea mobilierului. Compania s-a constituit și dezvoltat pornind de la două fabrici.

Prima este Fabrica de Mobilă Arad fondată în anul 1890 de către L.E.Lengyel, fiind furnizoare de mobilă a Curții Imperiale Austro-Ungare și a Curții Regale Române, iar în perioada 1985-1990 principalul furnizor pentru Casa Republicii.

A doua este Fabrica de Cherestea Arad înființată în 1923 de către A.Cornis.

Potrivit datelor de pe site-ul companiei, peste 80% din producția sa actuală este destinată pieței externe, preponderente fiind: Elveția, Italia, Rusia, SUA, Slovacia și Ungaria.

News Television România SRL deține 50% din firma B1 TV Channel, care operează postul de știri B1 TV. Restul de 50% aparține lui Sorin Oancea, potrivit unor informații publicate în presă.

Firma News Television este deținută la rândul său de SC Dac Air SA – 44,571%, Brazen Limited Liability Company (SUA) – 22,858%, SC Pavo SA – 22,571% și Elan Schwartzenberg – 10%.

Potrivit reprezentanților CNA, firmele Dac Air SA, Brazen Limited Liability Company (SUA) și SC Pavo SA sunt controlate de familia Păunescu.

sursa: dailybusiness.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.