Ziarul electronic al arădenilor

Iluminat public ecologic în Arad. VEZI unde

iluminatMunicipalitatea va implementa o reţea de iluminat public ecologic în mai multe zone din Arad, investiţia, în valoare de peste 3,2 milioane CHF, urmând să fie finanţată prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român.

În proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru „Extinderea reţelei de iluminat public din Municipiul Arad şi implementarea panourilor fotovoltaice pentru alimentarea parţială” se menționează că finanţarea din programul elveţian este de peste 2,7 milioane CHF, iar cofinanţarea municipiului Arad este de 487.420 CHF.

„Situaţia actuală a sistemului de iluminat public din municipiul Arad impune înlocuirea aparatelor de iluminat cu surse cu vapori de sodiu uzate moral şi tehnic cu aparate noi echipate cu LED-uri, performante luminotehnic şi energetic. Aceste investiţii vor permite creşterea calităţii prestaţiei în condiţiile obţinerii unui raport cost performanţe cât mai bun posibil. Utilizarea panourilor fotovoltaice pentru încărcarea acumulatorilor în perioada diurnă şi utilizarea energiei înmagazinate pentru iluminat public în perioada nocturnă are avantajul economisirii energiei electrice şi al reducerii emisiilor de CO2”, se arată în proiectul de hotărâre.

În studiul de fezabilitate se prevede realizarea sistemului de iluminat cu puncte luminoase cu LED-uri dotate cu sisteme fotovoltaice individuale pe malul Mureşului, pe tronsonul cuprins între Podul Decebal şi Podul Traian, realizarea sistemului de iluminat cu puncte luminoase dotate cu sisteme fotovoltaice individuale în locurile de joacă din cartiere şi realizarea sistemului de iluminat cu puncte luminoase dotate cu sisteme fotovoltaice individuale pe strada Ştefan Teneţchi, tronsonul cuprins între Calea Aurel Vlaicu şi strada Câmpineanu.

De asemenea, se are în vedere realizarea sistemului de iluminat cu LED – uri prin înlocuirea aparatelor de iluminat existente, fără utilizarea panourilor fotovoltaice pe legătura rutieră str. Ovidiu, tronsonul cuprins între Calea 6 Vânători şi Calea Zimandului, str. Teneţchi, tronsonul cuprins între strada Câmpineanu şi strada Dunării, şi str. Tribunul Corcheş.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.