Ziarul electronic al arădenilor

Igaș: „Voi continua lupta pentru ca drumurile transfrontaliere să poată fi folosite”

igasSenatorul Constantin Traian Igaș îi asigură pe locuitorii comunei Iratoș că nu va renunța la demersurile începute pentru ca drumul care leagă localitatea lor de localitatea Dombegyhaza să devină funcțional cât mai repede.

Solicitarea oamenilor din Iratoș, și nu numai, i-a fost transmisă parlamentarului arădean cu ocazia participării sale la Zilele Iratoșului.

„Oamenii mi-au cerut să continui demersurile începute împreună cu primarul Pap Attila și primarul Varga Lajos, din Ungaria. La Zilele comunei au participat, pe lângă localnici, și cetățeni maghiari ai comunității de peste graniță, oameni care tot din Iratoș au plecat.

Am sprijinit demersul celor două comunități atât la Budapesta, la ministrul de interne, cât și la București, la premier și la ministrul de interne român. Îi asigur pe oamenii din Iratoș și Dombegyhaza că nu voi abandona lupta și voi continua să fac demersuri așa cum am făcut și până acum.

Consider că Guvernul trebuie să acorde o mai mare atenție acestui subiect de punere în folosință a tuturor drumurilor transfrontaliere ca subiect strâns legat de aderarea la Schengen, obiectiv pus la și altele în toată această perioadă de către guvernanți”, declară senatorul de Arad, Constantin Traian Igaș.

O altă solicitare pentru darea în folosință a acestor drumuri a venit și din partea comisarului european pentru politică regională, Corina Crețu.

Aceasta a solicitat premierului Dacian Cioloș luarea de măsuri pentru ca cele 10 drumuri transfrontaliere dintre România și Ungaria, co-finanțate de Uniunea Europeană, să devină funcționale cât mai curând posibil.

Și în răspunsul primit de comisarul european, în luna iunie a acestui an, autoritățile române au confirmat intenția de a continua discuțiile cu autoritățile maghiare în vederea identificării unor soluții pentru utilizarea lor optimă.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul parlamentar al senatorului Constantin Traian Igaș. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.